Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2010 faaliyet programında yer alan "Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavı", 7 Ağustos 2010 Cumartesi günü Zonguldak'ta yapılmıştı. Sınavda, Zonguldak'ın yanı sıra Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Düzce, Bolu ve Bilecik'ten yaklaşık 80 sporcu ter dökmüştü.
Zonguldak temsilcisi Mithatpaşaspor Kulübü'nden kuşak terfi sınavına 7'si kız olmak üzere 12 sporcu katıldı. Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu'nda Zonguldak Tekvando İl Temsilcisi Mustafa İnce'nin başkanlık yaptığı ve Mehmet Salih Abay, Zeki Kalem ve Murat Şengül'den oluşan komisyon üyeleri tarafından yapılan sınavı başarıyla geçen sporculardan Cansu Daşdemir 1.Dan'dan 2.Dan'a, Kemal Altunkaya 1.Tum'dan 1.Dan'a, Sevinç Keskin, Nesrin Uzun, Serdar Üstünbaş 1.Gıp'tan 1.Dan'a, Sevtap Keskin, Tolunay Dilek, Mevlüt Tabak, Gökay Lermi, Şüheyda Aslantürk, Zeynep Yavuzyılmaz ve Şule Özkeskin ise 1.Gıp'tan 1.Pum'a terfi etti.
Antrenör Mehmet Salih Abay, 12 sporcunun fire vermeden terfi etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Tekvando sporunda önemli dereceler elde etmek istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız sıkı bir şekilde sürüyor. Sporcularımın kuşak terfi etmesi beni çok sevindirdi. Başarılımız devam edecek" dedi.