Alaplı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için daha da modern bir görünüme kavuşturduğu yeni spor sahasına “Alaplı Belediyesi Spor Sahası” ismini verdi.

Alaplı Belediyesi’nin, Alaplı Kapalı Spor Salonu arkasındaki yakın zamana kadar otopark olarak kullanılan boş alanı düzenleyerek oluşturduğu çok amaçlı spor ve gösteri sahası, yapılan yeni düzenlemelerin ardından daha da yenilendi. 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapılabilmesi için zemininin çimlendirilmesiyle başlanan Alaplı Kapalı Spor Salonu arkasındaki atıl alan, Alaplı Belediyesi’nin devam eden çalışmalarıyla kısa süre içerisinde, İlçenin çok önemli ihtiyacını karşılayacak modern bir tesise dönüştürüldü. 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri için zemini çimlendirilen ve 2 bin kişi oturma kapasiteli tribün montajı yapılan spor ve gösteri sahasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanabilmesi için çim zemin alanı daha da genişletilerek, çevre ve tribün düzenlemesi yapıldı.  Alandaki çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yağlı güreşler ve bayram kutlamalarının yanı sıra geniş katılımlı etkinliklerin de yapılabileceği,  İlçenin ihtiyacını karşılayacak çok önemli bir tesis yapıldığını belirterek, “Yaklaşık 9 aydan beri yaptığımız çalışmalarla, tesis konumuna getirdiğimiz bu sahaya ‘Alaplı Belediyesi Spor Sahası’ ismini verdik. Yağlı Güreşler için hazırladığımız bu alan, yağlı güreşlerin ardından devam eden düzenleme çalışmalarımızla,  artık çok amaçlı bir spor tesisi oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı burada kutladık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da burada kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ardından devam eden çalışmalarımızın neticesinde, tribünlerin üstünü ve arkasını kapattık. Ayrıca, tribünlerin tamamına yeni koltuklar monte ettik.  Şu anda, 2 bin kişi oturma kapasitesine sahip üç tribünümüz var. Bunları da, protokol tribünü, (A) ve (B) tribünü olarak adlandırdık. Protokol tribünü protokole,  (A) ve (B) tribünü ise halkımıza ait olacak. Bunun için işaret levhalarımızı da monte ettik. Protokol mensupları, kendileri için yapılan kapıdan girerek, protokol tribünündeki yerlerini alacaklar. Vatandaşlarımız ise (1) ve (2) nolu giriş kapılarını kullanmak suretiyle kendilerine ayrılan tribüne oturabilecekler. Yani, oturma sistemini, hiçbir kargaşaya mahal vermeyecek şekilde modernize ettik.  Sahanın çevresine de banketler yaptık.  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda vatandaşlarımız, daha da modernize edilmiş bir saha görecekler. Çalışmalarımız bununla da sınırlı kalmayacak. Çim zemin ile tribünler arasında kalan ve ‘atletizm pisti’ olarak adlandırılan alana da kiremit tozu sereceğiz. Ayrıca, tribünleri yenileyeceğiz ve modern bir çevre düzenlemesi yapacağız.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Haziran ayındaki diploma törenini de bu alanda yapacak. Ayrıca, çok sayıda okulumuz da mezuniyet törenlerini burada yapmak istiyor” dedi.