Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, sendikanın Zonguldakspor'a destek vermediği şeklindeki dedikodulara son noktayı koydu.
Kardemir Karabükspor'un Turkcell Süper Lig'e çıktığının altını çizen Muslu, "Geçtiğimiz günlerde Karabükspor Başkanı'yla konuştum. Karabük'teki Şehir Stadı'nın yapımıyla ilgili '10 milyon TL'ye yakın para geldi. Sezona kadar stadın yarısını yapacağız' dedi. TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ü ziyaret etmiş. Stat için 10 milyon TL daha aktarıldığı müjdesini vererek 20 milyon TL'lik kaynak verilmiş. Ama bizim stadımız 3.Lig'de dahi oynanacak durumda değil. Şehir Stadımız Futbol Federasyonu'nun belirlediği kriterlerin hiçbirine uymuyor. Başta siyasilerin Zonguldak'a ve Zonguldakspor'a sahip çıkması lazım" dedi.
Muslu, açıklamasında şunları söyledi;
"ÜYE SAYIMIZ 50 BİNDEN
11 BİNE DÜŞTÜ"
"Sendika olarak Zonguldak'a ve Zonguldakspor'a her zaman desteğimizi verdik. Yazılan ve söylenenler sadece kulübe zarar verir. Zonguldakspor, 14 yıl 1.Lig'de kaldıysa, bu madenci ve sendikamızın desteğiyle olmuştur. Son günlerde kamuoyunda sanki sendika maden işçisi adına hiç Zonguldakspor'a vermedi şeklinde yorumlanıyor. Böyle bir şey söylenemez. Biz 1.5 yılda Zonguldakspor'a 30 bin TL'yi geçen katkı verdik. Gönül ister ki, Zonguldakspor'a daha fazla destek verelim. Zonguldakspor, 1.Lig'de olduğu dönemlerde 50 binin üzerinde TTK'da çalışan üyesi vardı. Bu 50 bin üye Zonguldakspor'a katkı veriyordu. Bugün üye sayımız 11 bine düştü. TTK ve sendika yok olma ile var olma arasında mücadele veriyor. Onun için vakfımızın geliri belli, 3 yıl önce üye yenilemek zorunda kaldık. Kanunlar değişti. Şu anda madencinin tamamı vakfa üye değil. Vakfın gelirleriyle şu anda 120 öğrenciye burs veriyoruz. Bugün Karabük bu başarıyı yakaladıysa başta Çelik-İş Sendikası'nın katkılarıyla yakaladı."
"KREDİ KARTIMLA TAKIMI
DEPASMANA GÖTÜRDÜM"
"Ben bu kulübün en büyük sıkıntılarını çekenlerden birisiyim. Hem 1.Lig, hem 3.Lig, hem de Süper Amatör Lig'de... Ama ben hiçbir gün demedim ki, Zonguldakspor'a birey olarak talibim. Önceki Valimiz Yavuz Erkmen, Belediye Başkanımız, TSO, işadamları ve TTK Genel Müdürlüğü listesi yapıldı. 'Sen bu listenin başında birleştirici olacaksın' denildi ve bu listeyi yapan Zonguldak'tı. Ben zaman zaman kredi kartımla Zonguldakspor takımını deplasmana götürdüm. Ama bunu bugüne kadar konuşmadım. Ben bunu Zonguldak kamuoyunun takdirine bıraktım. Herkes ailesi ve çocuklarıyla bayram yaparken, ben takımı Rize'ye götürdüm. Zaman zaman kendi asli görevimi tehlikelere attım. GMİS Genel Başkan olalı 1 buçuk yıl oldu ve ben bu göreve olağanüstü kongre ile geldim. Sendikamızın ekonomik durumu ortada? Zonguldakspor'a her zaman katkımı verdim ve yine de yapmaya çalışacağım. Zonguldakspor'la ilgili bu durumu tasvip etmiyorum."
"KARABÜKSPOR'A SİYASİLER
DESTEK VERİYOR!"
"Geçtiğimiz günlerde Karabükspor Başkanı'yla konuştum. Karabük'teki Şehir Stadı'nın yapımıyla ilgili '10 milyon TL'ye yakın para geldi. Sezona kadar stadın yarısını yapacağız' dedi. TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ü ziyaret etmiş. Stat için 10 milyon TL daha aktarıldığı müjdesini vererek 20 milyon TL'lik kaynak verilmiş. Ama bizim stadımız 3.Lig'de dahi oynanacak durumda değil. Şehir Stadımız Futbol Federasyonu'nun belirlediği kriterlerin hiçbirine uymuyor. Başta siyasilerin Zonguldak'a ve Zonguldakspor'a sahip çıkması lazım. En büyük özelliğimiz TTK ve Erdemir. Bu kurumların üzerine ciddi bir şekilde gidilsin. GMİS'te imkanları ölçüsünde üzerine düşeni yapmaya devam edecek. Ama herkes taşın altına elini koymalı. Sadece GMİS'ten ve maden işçilerini üzerine gidilmesin. Madenci yeraltında asgari ücretle çalışıyor. Hiç kimse bunu konuşmuyor. Bu konuşmalarım biraz şikayet gibi algılanır, ama haklı olduğumu düşünüyorum."
"BAŞIM DİK, ALNIM AK"
"Sendikamızın 2011 yılında Genel Kurulu var. Bine yakın öğrencimize burs veriyoruz. Buradan 3-5 lirayla ilimizi temsil eden öğrencilere ve sporcu kafilesine yardımcı ediyoruz. Önceliğimiz her zaman Zonguldak ve Zonguldakspor oldu. Kurumları yönetmek kolay değil. Ben Zonguldakspor'daki görev yaptığım dönemlerle ilgili savcıya ifadeler verdim. Benim ne evraklarla ilgilenecek, ne muhasebeyle ilgilenecek ne vaktim, ne de zamanım oldu. O bana zaten bırakılmaz. Ben işimle ilgilenirim. Benim başım dik, alnım ak.
Ben dünde Gazipaşa'daydım, yarında burada olacağım ve olmaya da devam edeceğim. Herkes birisini eleştirirken elini vicdanına koysun. Ben sadece bu dönem bir yıl içerisinde Zonguldakspor'a 20 bin TL verdim. 13 bin TL'de 2009'un başında vermiştik. Toplamda 33 bin TL Zonguldakspor'a para verdik. Bu katkıları görmezden gelmesinler. Önceliğimiz her zaman Zonguldakspor olacak."