2011 yılında kırdığı 13 Türkiye rekorunu Balkan şampiyonluğuyla süsleyen 15 yaşındaki gülle atma sporcusu Emel Dereli, gözünü 4 önemli organizasyona çevirdi. Emel, Dünya Yıldızlar Şampiyonası, Avrupa Yıldızlar-Gençler Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nda ay-yıldızlı formayla ülkemize madalya kazandırmayı planlıyor.
Tam 5 yaş grubunda Türkiye rekorunu elinde bulunduran Dereli, gelecek sezonda çıtayı daha da yükseltmeyi planlıyor. Milli gülleci, yıldızlar salonda 3 kg'da 16,67, 4 kg'da 15,06, yıldızlar piste 3 kg'da 18,19, 4 kg'da 15.,95, gençler piste ise 15.95'lik yaptığı derecelerle Türkiye rekorlarını elinde bulunduruyor.
Yıllardır kırılamayan rekorları alt üst eden Emel Dereli, sezonu Balkan Şampiyonluğu'nda altın madalya kazanarak kapattı. Gençler pistte 15,79 metreyle Türkiye rekorunun sahibi olan bayan gülleci, Ağustos ayında Bursa'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda 15,95 metre atışıyla hem altın madalya kazandı, hem de rekorunu 16 cm ile geliştirdi. Balkan Şampiyonası'nda ikinci kez ülkemize altın madalya kazandıran Emel Dereli, her geçen sene hedeflerini de yükseltiyor.
Milli sporcunun yeni sezonda ilk hedefi ise İspanya'da yapılacak olan 2012 Dünya Gençler Şampiyonası. Kendinden 4 yaş büyük sporculara kafa tutmaya hazırlanan sporcunun kendine güveni tam. Yıldızlar kategorisinin yanı sıra gençler ve büyüklerde de yarışacak olan sporcu, Zonguldak'ın Milli Antrenörlerinden İhsan Özden yönetiminde yeni sezon çalışmalarına başlayacak. Dünya Yıldızlar Şampiyonası, Avrupa Yıldızlar-Gençler Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nda yer almayı planlayan gülleci, ülkemize önemli madalyalar kazandırmaya devam edecek.