Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Odabaş  Erdemir’in;  çalışanlarını, Ereğli halkını ve sporseverleri üzen “Profesyonel Spor faaliyetlerinden çekilme’ kararı ile birlikte‘Erdemir Spor’ isminin kullanılmaması” kararını  eleştirdi.

 

Erdemir, Erdemirspor’un profesyonel  spor faaliyetleri askıya alması ve kulübün adının da kullanılmaması kararının ardından ilk kez konuşan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Odabaş  yönetim kurulu adına şöyle dedi:

 

TALEP VE GELİŞMELER

“12 Haziran 2013 tarihinde toplanan Erdemir Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, Kdz. Ereğli Halkı ile birlikte, Erdemir çalışanlarını ve sporseverleri üzen bir kararla sonuçlanmıştır.

Genel Kurul’da,Erdemir Yönetimi’nin almış olduğu ‘Profesyonel Spor faaliyetlerinden çekilme’ kararı ile birlikte‘Erdemir Spor’ isminin kullanılmaması  ve Erdemir  Spor Kulübü’nün  Genel Müdürlük alanı içindeki sportif ve sosyal tesislerden çekilmesi yolundaki  talep  ve gelişmeler,sendikamız tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır.

Türk Metal Sendikası, bugüne kadar BEKO Basketbol Ligi’nde profesyonel olarak faaliyet gösteren Erdemir Spor Basketbol takımı ile birlikte amatör branşta faaliyet gösteren Erdemir Spor Futbol Kulübü’nün hem ayakta kalması hem de başarısı için, yasaların elverdiği ölçüde samimi katkılar gerçekleştirmiştir. Ancak, mevcut yasalarla birlikte, Erdemir  Yönetimi’nin tercihleri, bazen bizim  verdiğimiz desteğin, belli ölçülerden uzaklaşmasına imkan vermemektedir.

Biz, maddi ve manevi anlamda katkılarımızı sürdürürken, Erdemir Yönetimi’nin, sportif faaliyetlerden çekilmeyi tercih etmesinin, bugüne kadar, enerjisini canla başla Erdemir için kullanan Kdz. Ereğli Halkı ile birlikte Erdemir Çalışanlarını da üzdüğü ve üzmeye devam edeceği muhakkaktır.

 

TELAFİ EDİN !

Sendikamız, sportif faaliyetlerin insanlar arasında sosyal dayanışmayı olgunlaştırdığına inanmaktadır. Bölgede 48 yıldır var olan sportif kurumsallaşma, Erdemir Yönetimi ile Kdz. Ereğli Halkı arasında adeta sembolleşen bir pozitif enerji akışını da beraberinde getirmiştir. Önemli olan, bu güzel enerji akışının devamlılığıdır.

İşte bu düşüncelerle Sendikamız, alınan üzücü kararın telafisi anlamında Erdemir Yönetimi’nin kısa zamanda fabrikanın büyüklüğüne ve gücüne yakışır ama aynı zamanda Kdz. Ereğli halkının, Erdemir çalışanların ve sporseverlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeni bir sportif yapılanmaya gitmesinin, bölgeye ve bölge halkı ile birlikte, Erdemir’e de faydalı olacağı inancındadır.