Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İl Okul Futbol Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Yıldızlar Erkekler Futsal Şenlikleri, İMKB Zonguldak Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda başladı.
26 okulun katılımıyla başlayan etkinlik, 3 gün sürecek. Geçen sene bu etkinliğe 2 bin öğrencinin katıldığı, bu sene ise hedefin 3 binin üzerinde olduğu belirtildi. Müsabakalar sonunda ilk 4’e giren takımlara, düzenlenecek olan törenle ödülleri verilecek. Futsal maçları 5’er kişiden oluşan ekipler, iki devreden 20 dakika oynuyor.  İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, bu sene katılımın oldukça yüksek olduğunu, merkezle beraber ilçelerde de bu organizasyonun yapıldığını belirterek, “Merkez ve ilçelerde uygulanacak olan şenlikte öğrencilerin tanışma-kaynaşma, rekabetten uzak etkinlik boyunca centilmence eğlenceli saatler geçirmelerini sağlamak amacındayız. Öğrencilerin sosyallik kazanmaları, farklı ortamları paylaşmaları, kendilerine güven duygularını kazanmalarıyla beraber futbolu sevdiriyoruz. 26 okulun organizasyona katılması bizi sevindirdi. Bu organizasyonla 4000’in üzerinde öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Futsal Şenlikleri’nin önümüzdeki aylarda da devam edeceğine değinen Altıntaş, “Önümüzdeki aylarda 2000-2001 doğumlular futsal şenlikleri, ayak tenisi şenlikleri, Mayıs ayında Küçük Kızlar Futsal Şenlikleri yapılacak” dedi.
İlk gün oynanan maçların sonuçları şöyle:
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu-Mimar Sinan İlköğretim Okulu: 3-8
Karaelmas İlköğretim Okulu-Tepebaşı İlköğretim Okulu: 3-1
Kozlu Kocatepe İlköğretim Okulu-B.Ö.Şükrü Yavuz İlköğretim Okulu: 4-3
Kozlu Cengiz Topel İlköğretim Okulu-Zafer İlköğretim Okulu: 3-1
Kozlu Kılıç İlköğretim Okulu-Mithatpaşa İlköğretim Okulu: 2-4
Çatalağzı G.Osman Paşa İlköğretim Okulu-Gelik İlköğretim Okulu: 1-6
Ziya Gökalp İlköğretim Okulu-Özel Ufuk Koleji: 2-3
Muslu İlköğretim Okulu-Yayla İlköğretim Okulu: 1-10
Kozlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu-Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu: 1-2