Karadeniz Ereğli okulları, ülke çapındaki başarılara doymuyor. Kentin köklü eğitim kurumlarından biri olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu da, Büyük Kızlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye 2.liğini elde ederek iftihar kaynağımız oldu. Başarılı çocuklarımız, gerek bölge gerekse de Türkiye Şampiyonası'nda kendilerine gerekli desteği veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a teşekkür etmek amacıyla kendisini ziyaret ettiler.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Okan Topaloğlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni N. Kemal Guzin ile birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren başarılı sporcuları, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret ettiler.  Ziyarette okul ve takım arkadaşları adına kaptan Pınar Şen, Başkan Posbıyık'a çiçek takdim etti.

SADECE BİR YENİLGİ YÜZÜ GÖRDÜLER
İlk olarak ilçe, ardından da Zonguldak İl Birinciliğini elde ettikten sonra Zonguldak'ı Elazığ'daki Bölge Şampiyonası'nda temsil eden ve bu turnuvayı da yenilgisiz tamamlayarak 14-18 Mayıs tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen Türkiye Okullar Arası Büyük Kızlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele etme hakkını kazanan Cumhuriyet İlköğretim Okulu hiç yenilgi almadan yarı finale kadar yükselme başarısını elde etmişti. Yarı final maçını kaybeden ancak 3.lük maçını kazanan çocuklar, Karadeniz Ereğli'ye Türkiye 3.sü olarak döndü.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin elde ettikleri tarihi başarıdan dolayı kendilerini tebrik eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sporculara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: Sizleri tebrik ediyorum. Karadeniz Ereğli'ye Türkiye 3.lüğü getirdiniz. Okul yöneticilerinizi, Beden Eğitimi öğretmeninizi aynı zaman da velilerinizi kutluyorum. Elde ettiğiniz bu başarıdan dolayı Belediye Başkanı olarak çok mutlu oldum. Başarılarınızın hep devam etmesini diliyorum. Bu başarıda sizlerin olduğu kadar öğretmenlerinizin ve ailelerinizin de büyük payı var. Her zaman ifade ediyorum; sadece okumak ve derslerinize çalışmakla başarılı olamazsınız. İleride iyi birer yönetici olmak istiyorsanız, başarılı bireyler olarak yaşadığınız topluma hizmet etmek istiyorsanız, sosyal birer insan olmalısınız.
Bu,son derece önemli. Ben de her zaman hedeflerinizin olmasını istiyorum. Hedefsiz insan boş bir çuvala benzer…
Gerçekleştirilen ziyarette duygularını paylaşan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Okan Topaloğlu da, okullarının elde ettiği başarıda Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın önemli katkılarının olduğunu ifade etti. Topaloğlu Başkan Posbıyık'a hitaben yaptığı konuşmada; Elazığ'da düzenlenen bölge şampiyonasından başarıyla çıkan çocuklarımız, yüze yakın okul arasından sıyrılarak namağlup sıfatıyla Türkiye Şampiyonası'na katıldılar ve Türkiye 3.sü oldular. Kasım ayından bu yana yüz takım arasında mücadele eden çocuklarımız sadece bir kez yenildiler. Biz okul olarak her zaman sizin desteğinizi arkamızda gördük. Yazdığımız her talebe hayır demeyeceğinizi bildiğimiz için her zaman sizden yardım isteyebildik. Bu başarıda, çocuklarımız ve saydığınız insanlar kadar belediyemizin ve sizin de katkınız var. Size çok teşekkür ediyoruz. İnşallah, çocuklarımızın bundan sonraki yürüyüşlerinde de sizi her zaman yanımızda göreceğiz., dedi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Büyük Kızlar Basketbol Takımı oyuncularının ziyaretinin sonunda hatıra fotoğrafları çektirilirken, Başkan Posbıyık çeşitli hediyeler de takdim etti.