- Elif: "Amacım dünya şampiyonu olmak. Şükürler olsun İstiklal Marşı'nı bütün Avrupa'ya dinlettim. Bayrağımızı göndere çektirerek, marşımızı bütün dünyaya dinletmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız her zaman sporun ve sporcunun yanında. Maçtan sonra bana tebrik mesajı gönderdi. Beni çok gururlandırdı, onurlandırdı. Bu şampiyonluk yalnızca benim şampiyonluğum değil, ülkemizin şampiyonluğudur" dedi.


Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 14-25 Kasım'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda mücadele eden Elif Güneri, 2014'te sağ ayağı kırıldığı için katılamadığı şampiyonadan bu kez altın madalyayla döndü. 

Hedeflerine ulaşabilmek için azimle yumruk salladığı ringlerde ulusal ve uluslararası dereceler elde eden 28 yaşındaki Elif Güneri, Macar rakibi Petra Szatmari'yi 3-0 yenerek Avrupa şampiyonluğuna uzandı.  






Elif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana boksa ilgi duyduğunu söyledi.

Spor yapmanın hayatı için bir dönüm noktası olduğunu belirten milli boksör, şöyle konuştu:

"2003 yılında kalın bağırsağımdan bir ameliyat geçirmiştim. Bunun akabinde bacağımda kompartman sendromu meydana geldi. Yani sol bacağımda diz altında kısmi felç geçirdim. O zamana kadar babam spor yapmamı istemiyordu. Babamdan izinsiz kaçarak spora gidiyordum. Ameliyattan sonra doktorlar babama, 'Kızınız iyi ki sporcu. Sporcu olmasaydı eğer sol bacağında çok büyük bir deformasyon olacaktı' dediler. Spor yaptığım için kasım daha dinamik oldu. O süreçten sonra benim en büyük destekçim babam oldu. Beni sürekli spora teşvik etti. Şu anda aldığım Avrupa şampiyonluğunda benimle en çok gurur duyan babamdır."



- "O duygular anlatılmaz, yaşanır"

Elif, 2014 yılındaki Avrupa Şampiyonası'na, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine rağmen turnuvaya iki gün kala ayağı kırıldığı için katılamadığını anımsatarak, "Çok üzüldüm. Benim aklım hala Avrupa Şampiyonası'na gidemediğim o performansımdaydı. Bunlar beni daha çok hırslandırdı. Bu başarılar, Avrupa Şampiyonası'na daha iyi hazırlanmama vesile oldu. Şükürler olsun ki altın madalyayı kazandım." diye konuştu.

Milli boksör, Avrupa şampiyonu olma hayallerini gerçeğe dönüştürmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Şampiyon olduğu anda çok sevindiğini, antrenörlerine ve tribündeki arkadaşlarına sarıldığını aktaran Elif, "Onlar tezahüratlarıyla beni çok mutlu ettiler. O duygular anlatılmaz, yaşanır. Bu, hayatımın ilk Avrupa şampiyonluğu. Çok şükür bayrağımızı göndere çektirdik, İstiklal Marşı'nı okuttuk." ifadesini kullandı. 

Zonguldak Çaycuma Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni olarak iki yıldır görev yaptığını belirten Elif, okul ve antrenmanları aynı anda yürütmenin zor ancak zorluklara rağmen elde edilen başarıların daha değerli olduğunu anlattı. 

Milli boksör, şampiyonanın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne de denk geldiğini hatırlatarak, elde ettiği şampiyonluğun kendisi için en güzel Öğretmenler Günü hediyesi olduğunu vurguladı. 




- "Şampiyonluğumu şehitlerimize ve şehit ailelerine hediye etmek istiyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan turnuva sonunda tebrik mesajı aldığını aktaran milli boksör, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız her zaman sporun ve sporcunun yanında. Maçtan sonra bana tebrik mesajı gönderdi. Beni çok gururlandırdı, onurlandırdı. Bu şampiyonluk yalnızca benim şampiyonluğum değil, ülkemizin şampiyonluğudur. Bu şampiyonluğumu şehitlerimize ve şehit ailelerine hediye etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın bana gönderdiği tebrik mesajından dolayı da daha çok coşkuluyum. Bunun beni daha iyi motive edeceğini düşünüyorum. Şu an önümüzde 2018 yılında düzenlenecek dünya şampiyonluğu var. Orada da inşallah altın madalyayı kazanarak Cumhurbaşkanımıza ve Türk halkına hediye etmek istiyorum. Amacım dünya şampiyonu olmak. Şükürler olsun, marşımızı bütün Avrupa'ya dinlettim. Bayrağımızı göndere çektirerek, marşımızı bütün dünyaya dinletmek istiyorum."

Elif Güneri, zaman kaybetmeden dünya şampiyonası hazırlıklarına başladığını, düzenli ve disiplinli bir çalışmayla dünya şampiyonu unvanını elde etmek istediğini sözlerine ekledi.  


(Anadolu Ajansı)