Ereğli Belediyespor görev bölümünü açıkladı. Başkanlığa getirilen Özkan Özyağcı ısrarla ve vurgu yaparak yönetim kurulunda kimsenin hiç kimsenin işine karışamayacağını ve disiplinli bir kurul olacaklarını açıkladı.

 

Kdz. Ereğli’de  spor alanında nihayet yeni bir yapılanma gerçekleştirildi. Daha önceki yıllarda profesyonel ligde iki takımla mücadele eden Ereğli’nin şimdi ise amatör kümeden yeniden 3. lige çıkma heyecanın gerçekleşememesi spor kamuoyunda “kurtarın Ereğli Belediyespor’u” feryatlarını artırmıştı.

29 Mart Yerel Genel seçimlerinin ardından en sonunda Ereğli Belediyespor da kongresini yaptı ve belediye meclis üyesi Özkan Özyağcı’nın başkanlığında yeni bir yönetimi işbaşına getirdi.

Özyağcı ve ekibi Ereğli Belediyespor’un tesislerinde ilk basın toplantısını yaptı. Toplantının açış konuşmasını yapan Özyağcı üzerine basa basa disiplinden ve yöneticilerin birbirlerinin işine karışmayacaklarını ifade etti.

1954 Kdz. Ereğli doğumlu ve makine mühendisi olduğunu ifade eden Özyağcı, 2 erkek çocuk babası olarak spora olan ilgisini dile getirirken, amaçlarının yöredeki çocukları sadece futbol değil her alanda spora yönlendirmek olduğunu anlattı.Özyağcı, yönetim kurulunun sporun içinden gelen isimler olduğunu ve bu kadroya kulübün Onursal Başkanı ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın desteğininin de katıldığında spor kamuoyunun beklentilerine ulaşacaklarını dile getirdi.

“futboldaki  amacımız öncelikle guruplara kalmaktır. Bu konuda hedeflerimiz vardır. Biz kulüp olarak Ereğli halkına hizmet veriyoruz. Kapımız herkese açıktır. Hangi kulüp başkan ve yöneticisi olur ise olsun herhangi bir konuda gelsinler ve işbirliğine hazırız. Ereğli için yapılabilecek her konuda varız” diye sözlerini sürdüren Özyağcı, tekrar söylüyorum ki, bu yönetimde herkes kendi görevini yapacak ve kimse kimsenin görev alanına müdahale etmeyecektir” ifadesiyle konuşmasını tamamladı.

Takımın Genel Kaptanı ve Teknik Basın Sözcüsü Bakan ise, bölge gençleri ile başarılı bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini ve Kulübün baş antrenörlüğü konusunda Faruk Varlık ile anlaştıklarını, Varlık’ın istediği doğrultusunda transferleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Kulübün As Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Yazıcıoğlu’da yaptığı konuşmasında, iyi bir takım oluşturmak çabalarında bugüne kadar transfer için 25 oyuncu ile ön görüşme yaptıklarını, bu oyuncuları transfer etmek için yeniden masaya oturacaklarını ve yeni sezonun bölgenin oyuncular açısından bir fırsat olduğunu kaydetti.

GÖREV BÖLÜMÜ

Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı’nın açıklamasına göre yönetim kurulu arasında yapılan görev dağılımına göre ortaya şu tablo çıktı.

Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı, 2. Başkan Halis İsmet Gençdoğan (İdari Basın Sözcüsü), As Başkan İhsan Yazıcıoğlu (Futbol Şube Sorumlusu), As Başkan Murat Yağmuroğlu (Tesisler Sorumlusu), Genel Kaptan Necat Bakan (Teknik Basın Sözcüsü), Genel Kaptan Yardımcısı Erdinç Ercan, Genel Sekreter Şerafettin Akbulut, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Selvi, Alt Yapı Sorumlusu Tevfik Mısırlı, Sayman Adil Korkmaz, Tesisler Sorumlusu Oğuz Cömert.