Zonguldaklı genç futbolcu Umut Çeribaş, Alman futbol otoriteleri tarafından yakın takibe alındı. Çeribaş, futbol oynadığı kulübündeki Landisliga B1 takımından, Westfalenliga A gençlere yükseldi.
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'ne (KRV) bağlı Oer-Erkenschwick kentindeki Spielvereinigung Erkenschwick 1916 e.V.Kulübü'nün Landisliga Ligi'nde mücadele eden B1 takımında top koşturan 16 yaşındaki Umut Çeribaş, Alman futbol otoriteleri tarafından, geleceğin yıldız futbolcusu olarak nitelendiriliyor. Çeribaş, futbol oynadığı kulübündeki Landisliga B1 takımından, Westfalenliga A gençlere yükseldi.
ÖRNEK FUTBOLCU
Gerek disiplini, gerekse futbol teknikleri ile takımın vazgeçilmez oyuncusu haline gelen Umut Çeribaş, aynı zamanda takımın da kaptanı. 5 yaşında futbola başlayan Umut, Spielvereinigung Erkenschwick 1916 e.V Kulübü'nde alt yapıda futbola devam etti. Rakip takımların, korkulu oyuncusu haline gelen Çeribaş, geçtiğimiz yıl, rakip takımı son dakikada attığı golle ligden düşürmüştü.
Bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda kırmızı kartı bulunmayan nadir oyuncular arasında yer alıyor. Orta sahanın adeta vazgeçilmezi olan Umut, aynı zamanda iki ayağını da kullanabiliyor. Birçok büyük futbol kulübünden transfer teklifleri alan Umut, eğitimi nedeni ile bugüne kadar ki teklifleri geri çevirdi. Umut, futbolundaki başarısını eğitim gördüğü okulda da sürdürüyor.