Kdz.Ereğli'de sabah saatlerinde 3 kilometrelik sahil güzergahına inen Ereğlili vatandaşlar, sağlıklı yaşam için spor yapıyor. Özellikle yaz ayında sabahın erken saatlerinden itibaren kadını yaşlısı sahil güzergahına akın ediyor.

Kdz. Ereğli' de her sabah sahile inen vatandaşlar zinde kalmak ve sağlıklı yaşam adına spor yapıyor. Kimi vatandaş hem kilo vermek için hem de sağlıklı yaşamak amacı ile spor yaparken, kimisi de kendisi için hazırladığı sağlıklı yaşam programını uyguluyor. Özellikle emeklilerin doldurduğu sahilde yapılan yürüyüş en az 6 kilometre oluyor. Sahil boyunu iki kez yürüyen vatandaşların son durağı ise Ereğli Belediyesi tarafından sahilin her iki başına yapılan spor alanları oluyor. Yürüyüşün ardından spor alanında ki aletlerde sabah sporunu tamamlayan vatandaşlar buradan evlerine gidiyor. Kimi vatandaş yeşillik içinde yürüyüşünü tamamlarken, kimileri de deniz kıyısında yürümeyi tercih ediyor.

YENİ ARKADAŞLIKLAR KURULUYOR
Yapılan sporların yanı sıra yeni yeni arkadaşlıklar da kuruluyor. Hemen hemen her sabah spora gelen vatandaşlar hem spor yapıyor, hem de sohbet ediyor. 50 yaşında ki öğretmen Şaban Öztürk, sabah sporunu yapmadan güne başlamıyor. Her sabah yaptığı yürüyüş sonrası spor aletlerinde sporunu tamamlayan Öztürk, yeni arkadaşlıklar kurmanın heyecanını da yaşıyor. Öztürk " Her sabah saat 6 sularında sahile iniyorum. Yaklaşık 5 kilometre yürüdükten sonra spor alanına gelerek burada çalışmayı tamamlıyorum. Kendimizi formda tutmaya çalışıyoruz. Burada spor yaparken ayrıca hiç görmediğimiz kişilerle görüşüp tanışıyor ve selamlaşıyoruz. Yeşillik içinde bulunan sahilde yürürken moralimiz de düzeliyor. Bu imkânı bizlere sağlayan belediyemize de teşekkür ediyoruz" dedi.
AKŞAM YEMEĞİNİ FAZLA KAÇIRIYOR!..
Sabah sporlarına emekli olduktan sonra başlayan 56 yaşında ki Sırrı Özkan da, gençlik yıllarında yaptığı spor hayatını emekli olduktan sonra da sürdürüyor. Özellikle akşam yemeğinde fazla ileri gitmekten kendini frenleyemediğinden yakınan Özkan, "Emekli olduktan sonra her sabah sahile inerek yaklaşık 9 kilometre yürüyorum. Daha sonra da spor aletlerinde sporu tamamlıyorum. Ancak akşamları yemek işini biraz fazla kaçırıyoruz. Akşamları otururken mutlaka atıştırıyoruz. Göbeğin olmasında ki en büyük etken de bu zaten" dedi.

AMAÇ KİLO VERMEK
Spor alanında ki bir başka emekli ise 49 yaşında ki Kenan Yalman. Yalman, sağlıklı spordan önce amacının kilo vermek olduğunu söyledi. Yalman, sabahları spor yapmasının en önemli nedeninin daha önce almış olduğu kilolardan kurtulmak olduğunu belirttiği konuşmasında "15 gün öncesine kadar spor yapmaya ara ara geliyordum. Ancak 15 günden bu yana sürekli olarak her sabah spor yapıyorum. Evde de koşu bandım var. Vakit buldukça da koşu bandında koşuyorum. Biraz kilo vermek, biraz da spor düşüncesi ile buradayız. Yemeği fazla kaçırıyoruz herhalde" dedi.
Ereğlinin gözde sahilinde her sabah yürüyen yaklaşık 3 yüz kişinin amaçları farklı olsa da varılan ortak nokta ise sağlıklı yaşam olarak belirtiliyor.