Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi ile İl Hakem Kurulu arasında yaşanan kavgaya, futbol taban birlikleri de katıldı.

GÜVEN YOK, KAVGA VAR
KULÜPLER MAĞDUR DURUMA DÜŞÜRÜLÜYOR

Önceki gün Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda toplanan taban birlikleri, İl Hakem Kurulu'nun, kendilerini taban birliklerinin üzerinde gördüğünün altını çizdiler. Toplantıya, Zonguldak ASKF Genel Başkanı ve Amatör İşler Kurulu Üyesi Tahir Buyurucu, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, Futbol Saha Komiserleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Naim Acar katıldı. TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz'ı dinlemek üzere toplantıya çağıran taban birlikleri, toplantının ardından bir basın açıklaması yaptı.Taban birliklerinin ortak açıklaması şöyle;

"KENDİLERİNİ TABAN
BİRLİKLERİNDEN ÜSTÜN GÖRÜYORLAR"

"Son günlerde futbol hakem ve gözlemcileri camiası içinde yaşanan sıkıntılar bizleri tedirgin ediyor. İl Hakem Kurulu'nun kavgacı tutumu ve hakaret boyutuna varan davranışlarını gözlemliyoruz. En son Ereğli Belediyespor-Zonguldakspor arasında oynanan Deplasmanlı Süper Amatör Lig maçında ASKF Genel Sekreteri ve Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Naim Acar'a, İl Hakem Kurulu'nun küfürleşmeye kadar giden hareketleri bizlerin de sabrını taşırdı.

VAY KULÜPLERİN HALİNE

İl Hakem Kurulu, binamızda bulunan TFFHGD Zonguldak Şubesi'ni buradan çıkartmak için hakemlerden zorla imza topladı. Kendilerini tüm taban birliklerinin üzerinde gören İl Hakem Kurulu'nun, en son kendi derneğinin toplantısında, hem dernek başkan ve yöneticileri, hem de camianın geçmişte görev yapan çok önemli bir kişisine küfür ve hakaretleşmeye kadar varan davranışları bardağı taşırdı."

"İL HAKEM KURULU ZARAR VERİYOR"

"Zonguldak'ta amatör ligin yükünü kaldıran hakem ve gözlemciler, toplantının sonucunu beklemeden terk eden İl Hakem Kurulu olduğu sürece mazeret dilekçelerini vererek maçlara çıkmama kararı aldılar. Bizler taban birlikleri başkanları olarak, imza veren bu hakem ve gözlemcileri inceledik. Bundan son derece kaygılıyız. Bu İl Hakem Kurulu olduğu sürece maçlarda sıkıntıların artacağını, bilhassa kulüplerimize maddi-manevi zarar vereceğini, ilimize ve kulüplerimiz başta olmak üzere kendi camiasına zarar vereceğini düşünüyoruz.

YETKİLİ MAKAMLARA ANLATACAĞIZ

Bu konunun çözümü için ilgili makamlarımıza durumu anlatacağız. Gerekli işlemlerin yapılması için üst makamları bilgilendireceğiz."
Öte yandan, TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz'ın dinlenmek üzere toplantıya çağrılması, olayın diğer tarafı İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen'in çağrılmaması ise dikkat çekti.