Basketboldan futbola pek çok futbolcu ve teknik patron yetiştiren Kdz.Ereğli kendi öz kaynaklarına dönmede sıkıntı yaşıyor. Dışarıdan gelen isimlere kurtarıcı gözü ile bakılırken kendi bölgenin çocuklarına sahip çıkılmaması ise cesaretsizliği ortaya koyuyor.

Kdz.Ereğli'de doğup büyüyen, yetişen veya alt yapılarda yeralan o kadar önemli isimler var ki. Fenerbahçe'de Orhan Şam, Medikal Park Antalyaspor'da Mehmet Eren, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Basketbolun önemli isimlerinden Ayhan Kalyoncu, futbolcu Muhammet Demir, Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımında Gökçem Elmira Can, Başak İçinözbebek, Elif Deniz, Ebru Topçu, Milli formayı giyme şansı yakalayan isimlerden bazıları. Bu isimler giderek artmaya da başladı pek çok kulübün alt yapılarında da oynayan bölge gençlerimiz mevcut. Tatillerde memleketlerine gelen Orhan Şam, Mehmet Eren, Ertuğrul Sağlam, Kdz.Ereğli'ye ayrı bir renk katıyor yine bu bölgenin yetiştirdiği Ayhan Kalyoncu tecrübeleri ile örnek oluyor. Erdemir Basketbol takımında görev aldığı süre içerisinde Kdz.Ereğlili spor severlerin, imparator lakabı taktığı Ayhan Kalyoncu, TRT3'de yayımlanan Pota programında yorumcu olarak bir dönemde görev yaptı. Dışarıdan ciddi rakamlara getirilen isimler yerine artık kendi öz değerlere sahip çıkılması gerekiyor.

KALYONCU MARKA OLDU
Mehmet Okur, Serkan Erdoğan, Alper Yılmaz, Ender Arslan, Cüneyt Erden, Asım Pars, Mehmet Yağmur, Oğuz Savaş, Tufan Ersöz, Arda Vekiloğlu, Murat Can Güler, Fatih Solak, Bekir Yaremgüme, Engin Atsür, Nedim Yücel, Onur Aydın ve Furkan Aldemir gibi oyuncuları çalıştıran tecrübeli teknik patron Ayhan Kalyoncu, 2000-2001 sezonunda Türkiye 2. Lig en iyi antrenörü seçildiği 200 bin dolarlık bütçe ile Erdemirspor'da büyük başarılara imza atmıştı.
2008-2009 sezonunda Pınar Karşıyaka'nın 1 milyon yakın bütçeli takımını teslim alan ve ligi 9. Sırada tamamlayan Ayhan Kalyoncu, 2002-2005 yılları arasında B Milli Takım Yardımcı Antrenörlüğünü yine 2005 yılında da Universiad Dünya Üniversiteler Arası Olimpiyatlarda 6'ncılık yaşadı.
Yeni bir oluşum içerisine giden Erdemir Erkek Basketbol takımında önümüzdeki sezon için neden Ayhan Kalyoncu bu takımın başında olmasın?

ORHAN ŞAM, MEHMET EREN
Spor kamuoyunun yakınen takip ettiği isimlerden Orhan Şam ve Mehmet Eren, kişilikleri, karakterleri ile Kdz.Ereğli'nin vizyonunu ortaya koyan isimlerden sadece bir kaçı. Mütevazi tavırlarının yanı sıra bölgenin her zaman yanında olan futbolcular, gençlere de örnek olmaya devam ediyor. Kdz.Ereğli'de yapılan bir etkinliğe davet edildiklerinde fırsatları oldukça gelerek manevi destek sağlıyorlar.

CESARET BAŞARI GETİRİR
Özellikle futbol takımlarının kendi bünyelerinde çıkan isimleri teknik patronluğa getirmeleri ile başlayan öz'e dönüşte artık yöneticilerin de kendi öz kaynaklarına kendi bölgesinin çocuklarına cesaret gösterip sahip çıkma günü. Geçmişe dönüp bakıldığında Kdz.Ereğli'ye gelip ne paralar alıp ne imkanlardan faydalanan isimler oldu? Sonuç!..