Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından başlatılan "81 ilden 81 yıldız" projesi kapsamında, ilimizde başarılı olan Fener Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Dilek Özada için, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ödül töreni düzenlendi.
Okul Müdürü Resul Arslankaya ile Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'i ziyaret eden Dilek Özada'ya, derslerinde ve sportif faaliyetlerinde gösterdiği üstün başarı nedeniyle dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Özada'nın başarısından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden ve öğrencilerine öğrenim hayatı boyunca burs ödeneceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, şunları kaydetti:
"ÖĞRENCİMİZ DÜNYA İKİNCİSİ"
"Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün eşleri Hayrünnisa Gül hanımefendinin himayelerinde gerçekleştirilen 81 ilden 81 yıldız projesinin uygulamasına 2008-2009 eğitim-öğretim yılında başlamış, 18 Mayıs 2009 tarihinde de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde tören yapmıştır. Proje için şartlara uyan, spor ve okulda başarılı olup ekonomik yönden destek isteyen öğrencilerin isimleri okullarımızdan istenildi ve daha sonra ilimizde kurulan komisyonca 1 asil 1 yedek olarak belirlenerek, bu isimler ilimizi temsil için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne gönderildi.
Proje kapsamında tüm öğrencilere burs verilmekte olup, bu burs öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca devam edecektir. Bu amaçla 2009 yılı için ilimizden güreş sporu ile uğraşan Merkez Ticaret Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Songül Saniye Uzun, 2010 yılı için atletizm sporu ile uğraşan Merkez Fener Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Dilek Özada seçildi. 2009 yılı temsilcimiz Songül Saniye Uzun, yıldız bayanlar Türkiye 3'üncüsü, minik bayanlar Türkiye 2'ncisi derecelerine sahip olurken, aynı zamanda derslerinde başarılı olup bu öğretim yılında teşekkür belgesi almıştır. 2010 yılı temsilcimiz Dilek Özada, sportif faaliyetlerde ülkemizde yapılan yarışmalarda okulunu ve ilimizi uluslararası yarışmalarda ise ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, spor ve derslerinde başarılı olmuş bir öğrencimizdir. Dilek Özada, 2008-2009 Gülle Atma Türkiye 1'incisi, 2008-2009 Disk Atma Türkiye 2'ncisi, 2009-2010 Gülle Atma Dünya 2'ncisi, 2009-2010 Gülle Atma Türkiye 2'ncisi derecelerine sahiptir. Öğrencimiz Dilek Özada, 2010 yılı için 18 Mayıs 2010 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan törene Milli Takım kampında olduğu için törene katılamamış, bu nedenle kendisine teslim edilmek üzere verilen dizüstü bilgisayarı kendisine veriyor ve öğrencimizi en içten dileklerimizle kutluyoruz."