Halidun Özçakır. Ereğli'de spor muhabirliği denince akla gelen ilk isimdi.  Yağmur da şemsiyesi , karda ısıtıcısını yanına  alıp tüm  hafta sonunu  Beyçayırı Stadı'nda  geçiren, Ereğli'de spor medyasının önde gelen sembol ismiydi.  Geçen yıl bugün kaybetmiştik  "GOCA USTA" yı. Seni unutmadık, " GOCA USTA" Nur içinde yat .

Ereğli'de çok sayıda gazeteye spor muhabiri olarak hizmet eden Halidun Özçakır'ı geçen yıl bugün kaybetmiştik. 20 Şubat 1943 yılında doğan, orta 2.sınıfta gazeteciliğe merak salan  ve 1960 yılında dizgici olarak çalışmaya başladığı Şirin Ereğli Gazetesi'nde spora olan ilgisi ile spor muhabirliğine başlayan Özçakır, bundan tam 1 yıl önce aramızdan ayrıldı. Biz de Önder Gazetesi olarak  ölümünün 1.yılında bir kez daha "Goca Usta" Halidun ÖZÇAKIR'a , Allah'tan rahmet sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyoruz.                                             

ADI YAŞATILMALI

Ereğli'de sporun daha iyi noktalara gelmesi için çaba harcayan ve ömrünü bu uğurda harcayan Halidun Özçakır için ölümü sonrası meslektaşlarının yaptığı çağrı halen yerini bulmadı.Özçakır'ın mesaisinin önemli bir bölümünü geçirdiği Beyçayırı Stadı'ndaki basın odasına Özçakır'ın isminin verilmesine yönelik çağrıyı Önder Gazetesi olarak bir kez daha yineliyoruz. Beyçayırı Stadındaki basın odasına "Halidun Özçakır basın odası" adının verilmesi için İlçe Spor Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.