Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Futbol Ligi'nde ilimizi temsil eden Zonguldak Özel Sporcular Kulübü, Adana Ayas Spor Kulübü deplasmanından tarihi farkla döndü. Baştan sona üstün bir maç ortaya koyan Zonguldak Özel Sporcular, 7-2'lik skorla maçı tamamladı.
Kulüp Başkanı Şaban Kayış, yaptığı açıklamada, Adana deplasmanından galip gelmek bizim için önemliydi. Gollerimizi Burak (3), Ekrem (2), Yalçın ve Rıdvan attı. Geçen hafta Mersin'i kendi sahamızda yendik. Maçı tribünde bizimle izleyen Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'a bu galibiyeti armağan ediyoruz.
Ligde şu an 3 maçta 7 puan topladık ve 3'üncü sıradayız. Ligde 14 takım mücadele ediyor. Güçlü rakiplerimiz var. Ancak biz mazisinde Türkiye şampiyonlukları olan köklü bir kulübüz. İnanıyorum ki, bu ligi en üst noktada bitireceğiz. Sporcularıma güveniyorum. Yalnız bu başarılar kolay kazanılmıyor.
Büyük emekler veriyoruz. Ama Zonguldak kamuoyunda büyük bir ilgisizlik var. Zonguldak iline sportif başarıları sağlıyoruz. Engelli sporunda ilimizi her zaman vitrinde tutuyoruz, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında temsil ediyoruz. Kaç sporcu yetiştirdik burada, Olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında yarışmış?
Bunu düşünmek gerekiyor. Bunu başaran spor kulüplerini de ne olursa olsun el üstünde tutmalıyız. Bizler bunu sporcularımızla başarıyoruz. İlgili, duyarlı ve samimi Zonguldaklıların bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Çalışmalarımızı, ev sahipliğini yapacağımız Kırklareli maçına planladık.
Bizler bu çocuklarımızın başarısıyla övünç duymaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.