Zonguldak’ta altyapı liglerinde başarılı sezon geçiren Sarayspor’un oyuncularını önemli kulüpler bünyelerine katmak için harekete geçti.  U15’de Bolu’da, U16’da ise Kocaeli’nde Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden ve yerel ligde U13, U14 ve U17’de Play-Off oynama başarısı gösteren Sarayspor’da oyuncular performansıyla dikkat çekti. Özellikle Türkiye Şampiyonası’nda göze hoş gelen futbolu ve yetenekleriyle dikkat çeken ekipte, oyuncuların talipleri de arttı.
Antrenörler Turan Altıntaş ve Hakan Sağlam yönetiminde 3 yıldır disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürerek emeğinin karşılığını alan Sarayspor, Türk futboluna önemli yetenekler kazandırıyor. Bu isimlerden Kudret İleri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da, Muhammet Enes Durmuş, Kardemir DÇ.Karabüskpor’da futbol hayatlarına devam edecek. Minik yetenek Arınç Güven, Kerem Akbulut, Canberk Bektaş ve Mert Kazkondu ise Fenerbahçe takımında yer alabilmek için hünerlerini sergileyecekler.
“DEVAMI GELECEK”
Konu hakkında açıklama yapan Sarayspor Antrenörü Turan Altıntaş, “Geçtiğimiz sezon Sarayspor olarak önemli başarılar elde ettik. 3 senedir çalışmanın karşılığını fazlasıyla elde ettik. Bunun neticesinde şampiyonalarda çıkardığımız maçlarda sporcularımız Türkiye’nin önemli kulüplerinin dikkatini çekti. Bizim görüşme halinde olduğumuz ve daha yakın bildiğimiz kulüplere transferlerini gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir DÇ.Karabükspor, Fenerbahçe gibi kulüplerin altyapılarına sporcu kazandırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Biz yolumuza aynı çizgide devam ediyoruz. Devamı gelecek…” dedi.

KUDRET’İN ‘İLERİ’Sİ PARLAK
Sarayspor’da attığı gollerle ve yaptığı asistlerle dikkat çeken 15 yaşındaki Kudret İleri, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray Kulübü altyapısından teklif aldı.  Antrenör Turan Altıntaş, genç oyuncunun transferiyle ilgili olarak Zonguldakspor’un eski futbolcusu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Yardımcı Antrenörü Zafer Turan’ı kendilerine daha yakın olduğu için Büyükşehir ekibini tercih ettiklerini kaydetti.  Kudret, önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un altyapısıyla kamp çalışmalarına katılacak.
SARAY’DAN KARABÜK’E!
Sarayspor’un orta sahasında dinamo gibi çalışan Muhammet Enes Durmuş’a ise, 3 kulüpten transfer teklifi geldi. Kardemir DÇ.Karabükspor, Beşiktaş ve Ankaragücü, Enes’i transfer etmek için yakın markaja aldı. Sarayspor teknik heyeti, Kardemir DÇ.Karabükspor’un transfer teklifini daha uygun bularak Enes’in transferini gerçekleştirdi. Muhammet Enes Durmuş’un transferi önümüzdeki hafta resmi olarak kesinlik kazanacak.
FENERBAHÇE’YE GÖZ KIRPIYORLAR
Yetenekleriyle göz kamaştıran Sarayspor’da 4 oyuncuyla ise, Fenerbahçe Kulübü yakından ilgileniyor. Sarayspor Antrenörü Turan Altıntaş, geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Semih Özü’yle Ereğli’de bir aya geldi.  Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Semih Özü nezaretinde Sarayspor’un yetenekli oyuncuları Arınç Güven, Kerem Akbulut, Canberk Bektaş ve Mert Kazkondu, Fenerbahçe altyapısının ara kampına dahil edildi.  Altyapı antrenörleri tarafından beğenilen oyuncular, Eylül ayında tekrar İstanbul’daki çalışmalara davet edildi.