1992 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği bisiklet sevenleri bir araya getirmeye devam ediyor.
Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenleri Derneği Başkanı Alparslan Gültekin, derneğin kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği çok sayıda etkinlikle Ereğli'nin sosyal ve sportif gelişimine katkılar sağladıklarını belirterek son bir yılın değerlendirmesini şu şekilde yaptı:
Amacımız bisiklet sevenleri bir araya getirmek, bisikletin toplumumuza sağlık, spor, eğlence, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomi yönlerinden getireceği faydaları anlatmak, geniş kitlelere sevdirilmesini sağlamak, topluma yönelik ve sportif amaçlı gezi ve yarışlar düzenlemek, bisiklet ile ulaşımı teşvik ve geliştirmek için alt yapı faaliyetlerinin gerçekleştirmek için her tür girişimde bulunmaktır. Derneğimiz, kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği çok sayıda etkinlikle ile Ereğli'nin sosyal ve sportif gelişiminde katkılar sağlamıştır.
Son bir yılda gerçekleştirdiğimiz faaliyetler şunlardır: Hafta sonu doğal, tarihi, turistik yörelere bisiklet tur ve gezileri düzenlenmiştir. Aladağlar, Abant Gölü, Yenice Ormanı gibi uzak yerlere geziler yapılarak diğer bisiklet grupları ile tanışma fırsatı sağlanılmıştır. Her yaş kategori ve sınıfta yarışlar düzenlenmiş, katılım sağlanmıştır.
Bisiklet ile ilgili seminer ve eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir. Bisikletin gelişmesi amacı ile bisiklet yolu, park yeri ve uyarı işaretleri gibi gerekli altyapı ve tesisin gerçekleştirilmesi için ilgili yöneticilere başvuruda bulunulmuştur.
81 ilden 81 bisikletlinin katıldığı Atamızın Yolunda bisiklet turuna Derneğimizi temsil eden 5 üyemiz katılmıştır. Uzak yerlere bisiklet taşınması için bisiklet römorku yapılmıştır. Zonguldak yolu üzerinde dernek üyelerimizle ağaç fidesi dikilmiştir.
Etkinliklerin bunlarla kısıtlı kalmayacağını ifade eden Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenleri Derneği Başkanı Alparslan Gültekin, yakın gelecekteki programı şöyle özetledi:
15 Nisan Pazar günü Gizli Vadi Gezisi, 22 Nisan Pazar günü Radar Gezisi, 29 Nisan Pazar Doruk Gezisi.