MTS Film Yapım ve Organizasyon firması tarafından başlatılan 'Zafere Doğru' isimli proje kapsamında, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın desteğiyle, toplumdaki engelleri kaldırmak ve farkındalık oluşturmak için bisikletleriyle Artvin'e gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan iki işitme ve bir zihinsel engelli, kendilerine eşlik eden 10 bisikletli ile birlikte yolculuklarının dördüncü gününde geldikleri Alaplı'da Alaplı Belediyesi'ni de ziyaret etti.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun ilçe dışında olması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün tarafından ağırlanan bisikletçiler, proje ile ilgili olarak da bilgiler verdiler. İşitme engelli Nilgün Ertekin ve Mustafa Önder Atik, fiziksel engellerin önemli olmadığını, asıl olanın toplumdaki engelleri kaldırmak olduğunu ifade ederek, "İstanbul'dan Artvin'e, bin 400 kilometre yol katetmeyi hedeflediğimiz bu Karadeniz turunda, farkındalık yaratmayı, engellilerin önünün açılmasını sağlamayı ve bisikletli yaşam hakkına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Biz engelliler olarak yardım edilen değil, önümüzdeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bizler, bisikletlilerin de karayolunun bir unsuru olduğuna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Engellilerin de, engel çıkarılmadığı sürece rahatça dolaşabildiklerini kanıtlamaya çalışıyoruz." dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alaplı Belediyesi olarak bugüne kadar engellilere ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını ifade etti.
Engelli bisikletlilerin Karadeniz turunda dikkat çekmeye çalıştıkları konuların da çok önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Şengün, Engellilerin bu projesine ve diğer projelerine biz de elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız.
İlçemizde bulunan engelli derneği ile de, engellilerin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımız var." diye konuştu.
Engelli bisikletçiler, ziyaret ve öğle yemeği ikramının ardından İlçeden ayrıldılar.
Engelli bisikletliler, Ereğli ve Zonguldak ile devam edecekleri 15 günlük, 'Zafere Doğru' yolculuğunda, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illeri güzergahını takiben 25 Eylül Pazar günü Artvin Hopa'ya ulaşacak.