Merkez İlçe'ye bağlı Kozlu beldesinde, 3 kız çocuğu olduktan sonra yaptığı araştırmada pehlivanların yüzde 85-90'nın erkek çocuk sahibi olamadığı sonucu ile karşılaştığını ileri süren pehlivan 34 yaşındaki İsmet Açıkgöz, kız bebek korkusuyla şimdiye kadar doktora götüremediği 5 aylık hamile eşiyle doğum gününde doktora gitti. Eşinin 4'üncü kız çocuğunu dünyaya getireceğini öğrenen Açıkgöz, "Artık pehlivan damat arayacağız. Yoksa güreşçiliğimiz hepten gidecek" dedi.
Kozlu Beldesi'ne bağlı Gücek Köyü'nde oturan ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri olmak üzere yurt içindeki çeşitli yağlı güreş müsabakalarında mücadele eden İsmet Açıkgöz, 11 yıl önce evlendiği eşi Elif Açıkgöz'ün 3 kız çocuğu dünyaya getirmesinin ardından kendince yaptığı araştırma sonucunda pehlivanların yüzde 85-90'nının erkek çocuk sahibi olamadığı sonucuyla karşılaştığını öne sürdü. Açıkgöz, kız bebek korkusuyla şimdiye kadar doktora götüremediği 5 aylık hamile eşini, dün doğum gününde erkek bebek hayaliyle doktora götürdü. İsmet Açıkgöz, eşi Elif, kızları 10 yaşındaki Emine, 9 yaşındaki Melike ve 7 yaşındaki Zeynep Sude ile birlikte Dr. Mustafa Karadeniz'in muayenehanesine gitti. Doğum gününde erkek bebek müjdesi bekleyen Açıkgöz, eşinin 4'üncü kez kız bebek dünyaya getireceğini öğrendi.
"PEHLİVAN DAMAT
ARAYACAĞIZ"
Kızlarını çok sevdiğini, ancak kendisi gibi pehlivan yapmak için erkek çocuk çok istediğini söyleyen İsmet Açıkgöz, "Yine bir kızımız olacak. Kız olacağı hissi içimde vardı. 4'üncü kızımız hayırlı olsun. Sağlıklı olduğunu öğrendik, mutlu olduk. Ben üzülmedim. Çocuğu olmayan arkadaşlarımız var. Ayrıca doğum günümde eşim bana yine bir kız çocuğu verdiği için mutlu oldum, teşekkür ederim" dedi. Başka çocuk yapmayı düşünmediklerini belirten İsmet Açıkgöz, "Artık pehlivan damat arayacağız. Bir şekilde bu açığı kapatacağız. Damatlar pehlivan olacak. Başka şekilde pehlivanlığımızı devam ettirme şansımız kalmadı. Yoksa güreşçiliğimiz hepten gidecek" diye konuştu.  Katıldığı tüm müsabakalarda konuştuğu 800-900 pehlivanın yüzde 85-90'ının kız bebek sahibi olduğunu anlatan Açıkgöz, bu durumun bilimsel olarak araştırılmasını istedi. Elif Açıkgöz ise, "Dördüncü kızımız yolda. Önemli olan sağlıklı olmasıydı. Bizim için hayırlısı buymuş. Artık pehlivan damatlarımız olacak" dedi.