Başkan Uçar:

"Türkiye'de bir emsali bulunmayan ve motor sporlarının tüm branşlarına hizmet edebilecek bir tesisin, pistin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor"

Milli motosikletçi Kenan:
"Türkiye'de eşi benzeri olmayan, her türlü motor sporlarına hizmet edecek bir parkur yapmak istiyoruz"


Düzce Cumayeri ilçesinde yapılması planlanan motor sporları pisti için alt yapı çalışmaları sürüyor. 

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, pistin yapılması planlanan Orta Mahalle mevkisindeki alanda incelemelerde bulundu.



Alana helikopterle gelen Uçar, Yazıcı ve Sofuoğlu, burada Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna tarafından karşılandı.

Çalışmaların sürdüğü alanda bir süre incelemelerde bulunan ekip, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler ve izlenecek yol hakkında görüştü.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan TMF Başkanı Uçar, Türkiye'de motor sporlarına üst düzeyde hizmet edecek pistin incelemesini yaptıklarını söyledi.



Pistin, Türkiye ve dünyada adından sıkça söz ettireceğini dile getiren Uçar, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir emsali bulunmayan ve motor sporlarının tüm branşlarına hizmet edebilecek bir tesisin, pistin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Otomobil Sporları Federasyonu ile de beraber, güç birliği içinde olmamız, belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla birlikte çalışmak bizim için bir şanstır. Bu enerjiyi ve birlikteliği her yerde yakalamak mümkün olmuyor. Biz burada bunu yakaladık. İlk başladığımız günden bu yana herkes burada gönülden çalıştı. İnşallah sene sonunda yarış yapabiliriz. Burası hazır olduğunda, yılın önemli bir kısmında spora hizmet eden bir nokta olacak."

"Pisti sonuna kadar destekliyoruz"

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ise Kenan Sofuoğlu'nun Türkiye'de motor sporlarının kahramanı olduğunu ifade etti.

Federasyon olarak pistin yapılmasını desteklediklerini anlatan Yazıcı, "Eğer yeni Kenan Sofuoğlular çıkarmak istiyorsak böyle pistleri yapmak zorundayız. Avrupa'da bu pistler kasabalarda bulunuyor. Türkiye'de şu anda 3 pist bulunuyor. Bunların bir tanesi uluslararası düzeyde. Biz federasyon olarak bu pisti sonuna kadar destekliyoruz. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah en kısa süre içinde, hem motosiklet hem de otomobil sporcularını, Kenan eşliğinde burada yarışırken görürüz." diye konuştu.

 

"Federasyonlar ortak hareket edecek"

Kenan Sofuoğlu da yıllardır yurt dışında yarıştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de tam donanımlı İstanbul Park var ama orayı kullanmak çok kolay değil. Biz de ona alternatif bir park yapmayı çok istiyorduk. Cumayeri Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda pisti burada yapmaya başladık. Bu süre içinde Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı'nın 'Bizim de oto-drack ve oto drift yarışlarının yapılabileceği parkurlara ihtiyacımız var' demesi ile buranın projesinde birkaç değişiklik yaptık. İnşallah bu birliktelikle buraya, Türkiye'de eşi benzeri olmayan, her türlü motor sporlarına hizmet edecek bir parkur yapmak istiyoruz."

Alanın tespiti ve altyapı çalışmalarının yaklaşık 4 aydır sürdüğünü kaydeden Kenan, "Artık yaz geldi, çalışmaları hızlandıracağız. Sezon bitmeden burada bir otomobil bir de motosiklet yarışı yapmayı hayal ediyoruz. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğine ihtiyacımız var. İlk önce elimizi taşın altına koyup bir şeyler yapıp parkuru bir yerlere getirmeyi, ondan sonra tesisi tamamlayıp Avrupa arenasında yarışılabilecek bir parkur haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Formula 1'e bir sporcu yetiştirmek en büyük hayalim"

Kenan Sofuoğlu, amaçlarının yeni sporcular yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada çok sporcu yetiştireceğimize inanıyorum. Bir adım gerekiyordu. Buradaki birliktelik bize çok güzel sonuçlar verecek. Motosiklet yarışlarında sporcu yetiştirmeye çalışıyorum. Bu pist çalışmaları sayesinde de Otomobil Sporları Federasyonuna destek vermeye çalışacağım. Formula 1'e bir sporcu yetiştirmek en büyük hayalim. Federasyonumuzla olan bu iyi ilişkimiz de bize vesile olacaktır."

Düzce Belediye Başkanı Keleş, Cumayeri Kaymakamı İçyer ve Cumayeri Belediye Başkanı Tuna ise pistin yapılması için maddi manevi destek vereceğini belirtti.

 

Anadolu Ajansı