Tofaş ilk hücumunda Kenan ile 3 sayılık atıştan yararlanamazken Erdemirspor hücumda Marshall ile ilk sayısını attı, 2-0. Tofaş hücumunda Kenan pota altından 2 sayılık atışında isabet var skor 2-2. İlk 2 dakikayı her iki ekipte top kayıpları ile geçti. Emre ile zor pozisyonda 2 sayılık atış yakalayan Erdemirspor skoru 4-2'ye getirdi. Ruzic'in 3 sayılık atışında isabet var, 4-5. İlk periyodu Erdemirspor 20-19 önde tamamladı.

İkinci periyoda ise Erdemirspor hızlı başladı. Marshall'ın etkili oyunu Tofaş savunmasını zorladı. Zaman zaman büyük çekişmeye sahne olan periyodun bitimine 30 saniye kala Tofaş, 38-37 üstünlük sağladı. Son saniyede Tofaş hücumunda Can'ın atışında isabet var periyodu Tofaş 40-39 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk Tofaş başladı. Her iki ekipte ilk hücumlarından başarısız döndü. Nichols'un 3 sayılık atışında isabet var, 43-39 Tofaş'ın üstünlüğü ile 1 dakika geçildi. Erdemirspor, Melih kendisine yapılan faulün ardından 2 serbest atışında da isabetli, 41-43. Devreye hızlı giren Tofaş üst üste bulduğu sayılarla aradaki farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Periyodun son bölümleri büyük çekişmeye sahne oluyor. Erdemirspor bulduğu basketlerle bitime 30 saniye kala aradaki farkı 3 sayıya kadar düşürdü. 3. periyod Tofaş'ın 63-60 üstünlüğü ile tamamlandı.

Son periyoda Erdemirspor hücumu ile başladı. Erdemirspor ikinci hücumunda Cevat ile 2 sayılık atıştan yararlandı, 62-63. Periyodun 5. dakikası Tofaş'ın 71-66 üstünlüğü ile geçildi. Kalan bölümde de Tofaş üstünlüğünü koruyarak maçtan 79-70 galibiyetle ayrılmayı başardı ve play-off'a kalmayı büyük oranda garantiledi.