10 Nisan Polis Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Alaplı Emniyeti tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında birinciliği Alaplı Belediyesi kazandı.

22 Mart’ta Alaplı Kapalı Spor Salonu’nda 10 takımın katılımıyla başlayan voleybol turnuvasının 8 Nisan Cuma günü oynanan final maçında; Alaplı Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü takımını 3-0 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada ikinciliği İlçe Emniyet Müdürlüğü takımı kazanırken, final maçından önce oynanan üçüncülük maçında, Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu, Sağlık Grup Başkanlığı takımını 3-1 yenerek üçüncülüğü elde etti.

Alaplı Kapalı Spor Salonu’nda oynanan final maçı ve üçüncülük maçını kalabalık bir seyirci topluluğu izledi. Final maçından önce, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, 1 Nisan’da hayatını kaybeden Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği personeli Şevket Yönel ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’mız okundu. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Emniyet mensupları, Belediye Meclisi Üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de izlediği final ve üçüncülük maçları, büyük bir çekişme içinde geçti. Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde, turnuva birincisi Alaplı Belediyesi’ne kupasını Alaplı Kaymakamı Aydın Memük takdim etti. Turnuva ikincisi İlçe Emniyet Müdürlüğü takımına kupasını İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş; üçüncü Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu’na da kupasını Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu takdim etti. Kupa töreninde ayrıca, 10 Nisan Polis Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi. Kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu verdi.

Duygusal anların da yaşandığı kupa töreninde, 1 Nisan’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği personeli ve Alaplı Belediyesi voleybol takımı oyuncusu Şevket Yönel “En centilmen oyuncu” seçilirken, kupa ödülü de Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit tarafından çocuklarına takdim edildi. Turnuvada birinciliği elde eden Alaplı Belediyesi voleybol takımı oyuncuları da, birincilik kupasını Şevket Yönel’in küçük oğlu Berkay ile birlikte aldı ve kupayı da Yönel ailesine hediye etti. Turnuvada final oynayan Alaplı Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları, Şevket Yönel’in fotoğrafının ve “seni unutmayacağız” yazısının bulunduğu tşörtlerle seromoniye çıkarak seyircileri selamladılar.

Kupa töreninde konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, her yıl olduğu gibi bu yıl da Polis Haftası’nı yine büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Bu kutlamalara katkı veren herkese, turnuvaya katılan kurumlara ve oyunculara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Turnuvanın kupa töreninde konuşan Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, sporun barış ve dostluk duygularını güçlendiren bir unsur olduğuna işaret ederek, “Ben turnuvaya katılan tüm takımları tek tek tebrik ediyor, barış ve dostluğa yakışır, centilmence mücadelelerinden dolayı kutluyorum.” Dedi.

21 Mart’ta başlayan voleybol turnuvasının Alaplı Belediyesi takımında forma giyen İtfaiye Amirliği personeli Şevket Yönel’in vefatının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, “Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

 

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, 10 Nisan Polis Haftası’nı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği çok güzel etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “Bu etkinliklerin arasında sporun da olması kutlamalara ayrı bir güzellik katmış. Spor; barış, dostluk ve kardeşliğin kaynaşma ve pekiştirme unsurudur. Bu turnuva da bu duyguların yaşanmasına ayrı bir katkıda bulunmuştur. 10 Nisan Polis Haftası vesilesiyle Emniyet Teşkilatımızın değerli mensuplarının bu anlamlı günü ve haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, aileleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum” dedi.