Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Karadeniz Ereğli'de "Terör, Yeni Anayasa ve Bölgesel Çözüm" konulu panele katıldı. Perinçek'in CHP'ye yönelik sözlerine tepki gösteren 1 kişi polis tarafından salondan çıkarıldı. Bir başka CHP'li ise, "Siz buraya CHP'ye vurmaya gelmişsiniz" diyerek salondan kendi isteği ile ayrıldı.

 

Partisinin İlçe Başkanlığı tarafından Mavi Organizasyonda düzenlenen, "Terör, Yeni Anayasa ve Bölgesel Çözüm" konulu panelde konuşan Perinçek, bölücü terör ile yeni anayasa girişiminin aynı olduğunu belirterek, "Birisi anayasa, hukuk düzleminde diğeri savaş cephesinde ama yaptıkları iş aynı. Terörist ne istiyorsa yeni anayasada onlar var" dedi.

"4 TANE CANLI BOMBA VAR"

Yeni anayasa hedefinin Türkiye Cumhuriyeti temellerini hedef aldığını anlatan Perinçek şunları söyledi: "Bu anayasa girişimi Anayasa'ya canlı bombalar sokuyorlar. Suruç'da, Ankara'nın göbeğinde patlıyor şimdi o canlı bombaları Anayasa'da patlatmak istiyorlar. AKP'nin ne yazık ki CHP ve HDP üçünün anayasa konusundaki tasarıları aynı. Yani 4 tane canlı bomba var. Birinci canlı bomba Türk milletini anayasadan çıkartmak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti anayasası yazacak kapağında ama içerisinde Türk milleti yok. Yapamayacaklar. Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olanlar Türk'tür. Hepimizin cebimizde taşıdığımız şu kimlik var ya nüfus cüzdanı diyorduk eskiden bu nüfus kağıdını taşıyan Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olan herkes anayasamıza göre Türk'tür. 1924, 1961 ve şimdiki anayasada var. Türk lafını çıkartmak istiyorlar. Türk kelimesinden hoşlanmıyorlar Tayyip Erdoğanlar, Davutoğlu, AKP'liler"

TÜRK İBARESİ ÇIKARTILACAK İDDİASI

CHP'nin seçim bildirgeleri, yeni anayasa görüşleri ve Anayasa Komisyonunda Türk kelimesinin ortadan kaldırılmasını savunduğunu belirten Perinçek, "Milliyetçi Hareket Partisi, Türk ibaresinin yeni Anayasa'dan çıkartılmasına karşı çıkıyor. Bir şey söylüyor muyuz? CHP'nin bu konudaki açıklama ve metinlere bakalım. 'Anayasa'nın vatandaşlık tanımında Türk kavramını çıkartalım' diyorlar aynı AKP gibi. Bu bir etnik kavramdır diyorlar" dedi.

 

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Salonda bulunan Mehmet Soyer isimli vatandaş Perinçek'in CHP'ye yönelik söylemlerine tepki gösterdi. Perinçek'i ajanlık ile suçlayan ve CHP'nin Türk ibaresinin Anayasa'dan çıkarılmasına yönelik bir girişimin içerisinde olmayacağını belirten Soyer, polisler tarafından salondan çıkarılmak istediği sırada kendisine atılan laflara tepki gösterdi. Salon girişindeki merdivenlere oturan Soyer, polisler tarafından ikna edilerek salon dışarısına çıkarıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Soyer, CHP'nin Türklük ibaresinin yeni anayasada çıkarılmasına yönelik bir söylem ve açıklaması olması durumunda istifa edeceğini söyledi. Perinçek'in konuşması sırasında bir vatandaş da, "Siz buraya CHP'yi vurmaya gelmişsiniz" diyerek salondan ayrıldı.

3 PARTİ ANLAŞTI

Türk ibaresinin kaldırılmasını PKK ve HDP'nin istediğini belirten Perinçek, "Bizi kalabalık yapmak istiyorlar, kalabalığın özgürlüğü olmaz, ezilirsin, dağılırsın, parçalanırsın, milli devletini kaybedersin. Türk ibaresinin kaldırılması için 3 parti anlaşmış durumda" dedi.

 

"CHP, BAŞKANLIK SİSTEMİNDE BUNLARDAN AYRILIYOR"

AK Parti taslağında yer alan özerklik kararını CHP'nin de son kurultayda karar aldığını ifade eden Perinçek, "Üçüncü canlı bombada bizim çağdaş medeni kadın ve erkeğin eşit olduğu insanların hür olduğu, özgür olduğu Atatürk'ün kurmak istediği toplum modelini ortadan kaldıran bir girişimdir. Tarikat ve cemaatler görüyorsunuz Türkiye'de aldı yürüyorlar, Fetullah cemaati aldı yürüyorlar. Bunların üçü de canlı bomba. Bu üç talep de PKK'dan getiriyorlar. Dördüncüsü de başkanlık sistemi getirmek istiyorlar, orada CHP bundan ayrılıyor. CHP orada muhalefet ediyor, o muhalefetini doğru ve yerinde buluyoruz" kaydetti.

MİLLİ ANAYASA HAREKETİ

Ankara'da Milli Anayasa Hareketi kurulduğunu ve hareketin içerisinde CHP, MHP, Vatan Partisi, eski bakanların, aydınların ve sendikaların bulunduğunu anlatan Perinçek şu ifadelere yer verdi: "Bu hareket farklı partilerden insanları taşıyor. Bunların hepsi toplandı ve milli anayasa faaliyetine başladı. Bunlar Türk milletini anayasadan çıkartamazsınız, vatanı bölemezsiniz diyorlar"

"TSK, PKK'YI HENDEĞE GÖMDÜ"

Yeni anayasanın Türk Silahlı Kuvvetleri ve polislerin hendeklere gömdüğünü PKK'yı hendeklerden çıkartma girişimi olarak değerlendiren Perinçek şunları söyledi: "TSK'nın hendeğe gömdüğü PKK'yı ellerini uzatıyorlar oradan hendekten çıkartacaklar. En son Kürdistan'a özerklik adı altında Aralık ayında PKK'nın kongresini gazetelerden izlediniz, Kürdistan'a özerklik kararı aldılar. Yeni anayasaya hep birlikte hayır diyoruz, Türk milleti anayasadan sürülemez diyoruz.  Terör buralara kadar Amerika desteği ile geldi. Bu mücadele bir vatan mücadelesi. Bu mücadele yalnız PKK denen bir terör örgütüne karşı mücadele değil.

ESKİDEN GİZLİ GİZLİ YAPIYORLARDI

Eskiden gizli saklı yapıyorlardı artık Amerika açıkça PYD için bunlar benim askerlerim kara gücüm diyor. Aynı şekilde PKK'nın liderleri en son HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Amerika bizim ağa babamız, Amerikasız biz yapamayız' diyor. Amerika'yı devamlı davet eden oradan kuvvet alan yalnız kuvvet değil silah teçhizat ve malzeme alan bir terör örgütü ile karşı karşıyayız. Şimdi taşlar yerine oturuyor, bütün saflar belli oluyor. Eskiden, 'Hayır efendim biz Amerika ile işbirliği yapar mıyız?' deniliyordu şimdi onlar Amerika ile beraber olduklarını açıklıyor. Amerika bunlara verdiği mühimmatın kilosunu açıklıyor. '50 Ton silah verdim' diyor. Suriye Devleti ile konuşuyoruz oraya heyetler gönderdik, Rusya, İran'a heyetler gönderdik. Bende Suriye'ye gittim İran'dan davet edildim. Suriye'nin kuzeyinde 3 tane Amerikan üssü var, PKK-PYD'nin kontrolünde olan yer var. 2500 Özel kuvvet komutanı, subayı ve uzmanı var. Bunlar basit kurşun sıkan askerler değil eğiten öğretenler. Hendeklerde Türk ordusu Amerika'nın kara gücü ile Amerikan askerleri ile savaşıyor, bu çok önemli. Çünkü bu bunun bir vatan savaşı olduğunu gösteriyor. Bu terör ötesinde terör örgütünün arkasında Amerika, İsrail var. İsrail hem Barzani ile ilişki içerisinde hem PKK ile ilişki içerisinde. İsrail'in projesi biliniyor, İsrail diyor ki 'burada ben yalnızım yanıma bir tane kardeş lazım ikinci bir İsrail lazım', Amerika o nedenle geldi Irak'ı ikiye böldü. Körfez savaşını hatırlayalım. Amerika geldi Irak'ı böldü bizim komşumuz oldu. Okyanusun ötesindeki Amerika, Irak'ı böldü.

SÖZDE KÜRDİSTAN KURDULAR

Amerikan silahı ile orada sözde Kürdistan kurdular. Amerikan silahı ile ikinci İsrail olur. Suriye'ye terörist, silah gönderildi o yobaz örgütler desteklendi. Müslümanız, islamcıyız diyorlar İsrail'e karşı tek bir söz ve eylemleri yok. Bütün saldırdıkları güçler müslümanlar. Müslüman Suriye'yi bölmeye çalışıyorlar. Amerika'da Suriye'nin kuzeyinde yine hepimizin gördüğü gibi bir takım alanlar yarattı. Amerikan ordusunun eğittiği insanlarla o PYD dedikleri PKK'nın Suriye kolu ile orada bir takım coğrafi bölgeler oluşturdular. Türkiye'nin içerisindeki hendeklerdeki savaş Suriye'nin kuzeyine kadar genişledi, hendek savaşı kolidor savaşı oldu. Cephede karşımızda Amerika, İsrail, PKK, PYD ve bir kısım Amerika'nın güdümündeki yobaz örgütler bir cephe oluşturdu"

"PKK, KANDİLDE BEYAZ BAYRAK ÇEKECEK"

Türkiye'nin İran ile anlaşması durumunda PKK'nın Kandilde beyaz bayrak çekeceğini, Türkiye ile Rusya'nın anlaşması durumunda ise PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde kalmayacağını ifade eden Perinçek, "Bu ülkelerden biri bölünmeye başlandığını gibi cam kırığının ilerlemesi gibi. Bölgedeki çatlaklar birbirine sirayet ediyor, yayılıyor" ifadelerine yer verdi.