Ereğli ve Alaplı takımlarına ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılması ve bazı eksikliklerinin giderilmesi için oluşturulan kamuoyu sesini giderek yükseltmeye başladı.

Ereğli Kent Konseyi, Beyçayırı Stadında yaşanan sıkıntıların çözümü için ilçe yöneticilerinin biran önce biraraya gelip konuyu masaya yatırmasını önermişti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık?da Ereğli Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını spor severlerin yaşadığı bu sıkıntının biran önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Posbıyık, ?Beyçayırı Stadına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bakıyor. Daha önce kulüp yöneticileri bana gelmiş ve stad için talepleri olmuştu. Gerek stadın aydınlatması olsun gerek suni çime dönüştürülmesi olsun benim dönemimde ilk adımları atılmıştır. Arşivler ortada? dedi.

Ereğli ve Alaplı'daki Deplasmanlı Süper Amatör Küme, I ve II.Amatör Küme takımlarına ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılması için oluşturulan kamuoyuna destek büyüyor.

KONSEY'DEN ÇAĞRI
Ereğli Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılması için Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı ve İlçe Spor Müdürlüğü, spor kulübü yöneticilerin de yeraldığı bir toplantı düzenlenip sorunun masaya yatırılmasına öncülük yapacak olan Ereğli Kent Konseyi yine Beyçayırı Stadında güvenlik önlemlerinin yeterince alınmadığı, alınması yönünde de ilçe yöneticilerine talepte bulunulmasını karara bağlamıştı.

POSBIYIK'DAN DESTEK
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılması için Ereğli Belediyesi olarak taşın altına dün olduğu gibi bugünde ellerini koymaya hazır olduklarını açıkladı. Posbıyık yaptığı açıklamasında, "Beyçayırı Stadı gerek E-reğli gerekse Alaplı'daki spor kulüplerimize ev sahipliği yapmaktadır. Stadın kontrolü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğündedir. Ereğli'deki spor kulüplerimiz daha önceki dönemlerde hatırlanacağı gibi bir araya gelmiş ve bizden stadın gerek ışıklandırılması olsun gerek suni çime dönüştürülmesi olsun talepte bulunmuşlardı. Bu taleplerinin derhal yerine getirilmesi için gerekli desteği vermiş stadın ışıklandırılması sağlanmış ve suni çime dönüştürülmesi için de girişimler başlatılmıştı. Milletvekilliği için görevden ayrıldığım sürenin ardından da Beyçayırı Stadı suni çime dönüştürülmüştü. Yine tribünlerinin üzerinin kapatılması spor severlerin yağıştan kurtarılması için biran önce harekete geçilmeli Ereğli İlçe Kaymakamımız Sayın Osman Ekşi'nin de yeralacağı bir toplantı ile sorun masaya yatırılmalıdır. Ereğli Belediyesi olarak Beyçayırı Stadındaki eksikliklerin giderilmesi gerek spor severlerin rahat maç izleyebilmesi gerekse sporcuların rahat maçlara çıkması ve oynaması için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.