Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Okullararası Genç Kızlar-Erkekler Basketbol Grup Birinciliği müsabakaları Zonguldak'ın ev sahipliğinde Canpolat Pamay Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile start aldı.  Turnuva maçlarında 7 kız ve 7 erkek toplam 14 takım, grup birinciliği için mücadele edecek. Dün başlayan ve 3 gün sürecek dev karşılaşmalar sonunda 2 takım Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanacak.
Canpolat Pamay Spor Salonu'nda yapılan açılış törenine tüm takım idarecileri ve sporcuların yanı sıra spor adamı Canpolat Pamay, Zonguldak Vali Yardımcısı, Ekrem Aylanç, Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz katıldı.
 Açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Türkiye'nin saygın okulları ve takımlarını ilimizde ağırlamaktan ve görmekten gururu içinde olduklarını belirterek Karşılaşmaların en centilmence, kişilere ve kurumlara faydalı olarak tamamlanmasını istiyorum.
Pair-Play ruhu içerisinden davranmaları gerekir. Spor rekabet demektir, rekabette kalite demektir. Sizler bunu göstereceksiniz. Tüm katılan takımlara başarılar diliyorum. Güzel bir turnuva olmasını temenni ediyorum dedi.

GENÇ KIZLAR:
A Grubu: İstanbul Oğuzkaan Koleji, Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi, Balıkesir Burhaniye Lisesi, Mersin Özel Bahçeşehir Lisesi
B Grubu: İstanbul Tercüman Anadolu Lisesi, Samsun İlk Adım 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi

GENÇ ERKEKLER:
A Grubu: Bursa Özel Emine Örnek Lisesi, Diyarbakır Özel Dicle Lisesi, Ankara Özel Arı Okulları Lisesi, İzmir Karşıyaka Özel Yamanlar Anadolu Lisesi
B Grubu: Mersin Tarsus Lisesi, Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi, Sakarya ENKA Anadolu Lisesi

İL DIŞINDAN HAKEMLERDE
GÖREV YAPIYOR
Zonguldak'ta düzenlenen Genç-Kız Erkekler Basketbol Yarı Final Müsabakaları'nda il dışından hakemlerde görevlendirildi.  Karşılaşmalarda Zonguldak bölgesi hakemlerinin yanı sıra İstanbul, Ordu ve Trabzon bölgesi hakemleri düdük çalıyor.
Ordu Bölgesi'nden Ordu Bölgesi'nden Mine Korkutan, İstanbul Bölgesi'nden Hilal Çiçek, Selim Demirer, Trabzon Bölgesi'nden Alper Hacettin görev yapıyor. Duhan Köyiçi, Ceyhun Güney ve Kaan Öztürk Zonguldak Bölgesi'nden görev alan isimler. 
Oğuzkaan'ın kızlarından tarihi fark:
106-36
Açılış törenin ardından ilk gün maçları başladı. Genç Kızlar kategorisinde A Grubu'nda mücadele eden İstanbul Oğuzkaan Koleji ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen İstanbul temsilcisi salondan 70 sayı farkla 106-36 galip ayrıldı.
Nefes kesen maç Balıkesir'in: 73-53
A Grubu mücadelesinde Mersin Bahçeşehir Lisesi ile Balıkesir Burhaniye Lisesi karşı karşıya geldi. Çekilmeli geçen maç sonunda Balıkesir Burhaniye Lisesi salondan 73-53 galip ayrıldı.
Maçın son periyotuna kadar salonda başa baş bir mücadele hakimdi. İlk periyot 15-15, ikinci periyot 32-30 Burhaniye Lisesinin üstünlüğünde geçerken, üçüncü periyotta 46-46 eşitlik vardı.  Maçın son periyotunda dışarıdan bulduğu üçlüklerle farkı bir anda açan Burhaniye Lisesi salondan 20 sayı farkla galip ayrıldı.