Kdz.Ereğlispor Basketbol Takımları Antrenörü Barış Bahadır sezon hazırlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada, " Geçtiğimiz yıl, birçok kategoride elde ettiğimiz önemli başarılar ve özellikle de kentimize getirdiğimiz Anadolu Şampiyonluğu Kupası’ndan sonra bu yıl hedeflerimizi daha da büyüttük."dedi. Bahadır,"  Bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalışacağız."dedi.
Karadeniz Ereğli Belediyespor’un tüm kategorilerdeki basketbol takımları, 2013-14 sezonuna günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl, birçok kategoride elde edilen  başarılar ve Anadolu Şampiyonluğu Kupası’ndan sonra bu yıl hedeflerini  daha da büyüttüklerini söyleyen Kdz.Ereğlispor Basketbol Takımları Antrenörü Barış Bahadır, "Hedeflere ulaşabilmek için de zamanı iyi değerlendirmek adına, yaz mevsiminin tüm olumsuz koşullarına rağmen çalışmalarımıza başladık ve ara vermeden de antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. "dedi.                                                                   

Bahadır; "Çalışmalar sürüyor" 
28 Ağustos Çarşamba günü , Belediye Plaj Tesisleri’nde kumda yapılan antrenman sonrası aynı gün Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda top antrenmanı  gerçekleştirdiklerini, 29 Ağustos Perşembe günü sabahı da Beyçayırı Sahası’nda yapılan kros çalışmasının ardından aynı gün saat 17:00’de yine 
Kapalı Spor Salonu’nda fundamental çalışmalarımızı yaptıklarını söyleyen Bahadır, "Haftanın son günü olan 30 Ağustos Cuma günü ise tüm sporcularımızla Karadeniz Bölge Komutanlığından başlayarak Yaraşlıyörük Köyü'ne kadar bisiklet turu gerçekleştirdik. Eğlenceli ve yorucu bir bisiklet turunun ardından küçük ve yıldız kız takımlarımız aynı gün akşam saat 16:00-18:00 arasında, erkek takımlarımız ise 18:00-20:00 arasında Kapalı Spor Salonu’nda bire bir, ikiye bir ve üçe iki çalışmalarını yaptı. Hafta sonu da sporcularımızın birlik beraberliğinin pekiştirilmesi amacını taşıyan bir etkinlik yapmayı planlıyorduk. Yüksek rakımda yapacağımız kros çalışmasına paralel olarak kondisyonumuzu geliştirmek amacıyla Bolu Aladağlar’da çadır kampı yapma planımız vardı. Fakat hava muhalefeti sebebiyle kampımızı bir hafta sonraya ertelemek zorunda kaldık. "dedi. Bu arada hafta sonunu izinli geçiren basketbolcular çalışmalarına dünden itibaren yeniden başladı.