İstanbul ve Kdz.Ereğli'de profesyonel olarak futbol oynayan bazı futbolcular biraraya gelerek dostluk maçı oynadı ardından akşam yemeğinde geçmiş anıları tazeledi. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Teknik Eğitim Merkezi Kdz.Ereğli Temsilcisi Ahmet Uzun'un organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Teknik Eğitim Merkezi Kdz.Ereğli Temsilcisi Ahmet Uzun'un organizasyonu ile 1975 ve 1985 yılları arasında Türkiye birinci liginde top oynamış eski İstanbul'da yaşayan bazı sporcular ile Kdz.Ereğli'de bulunan eski profesyonel futbolcular Beyçayırı Stadında dostluk maçında biraraya geldiler. Ereğli Profesyonel Karmasında Murat Küçük, Abdullah Tokgöz, Tayfun Genç, Ahmet Gocuk, Metin Özakın, Murat Sesli, Ramazan Öztürk, Hasan Ayaz, Mustafa Cumali, Ahmet Uzun, Alptekin Dursun forma giydi. Karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlanırken Ereğlili profesyonellerin gollerini 2'sini Murat Sesli diğerini ise Hayat Ayaz kaydetti.

ANILARI TAZELEDİLER
Organizasyonu gerçekleştiren Ahmet Uzun konuya ilişkin gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında amaçlarının bölgede futbola bir nebze de olsa dikkati çekmek olduğunu birlik ve beraberlik içerisinde Kdz.Ereğli'de unutulmaya yüz tutan futbolu yeniden ayağa kaldırmak için ise üzerlerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Uzun, Sarıyerspor'un 1. ligde mücadele ettiği dönemde kadrosunda bulunan pek çok önemli isimin Kdz.Ereğli'deki dostluk maçına geldiğini içlerinde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel'in bile bulunduğunu söyledi. Uzun açıklamasında, İstedik ki eskileri unutmayalım, birlik ve beraberliğimizi koparmayalım, genç kuşaklara örnek olalım. 1975-1985 Yılları arasında Türkiye birinci liginde top oynamış İstanbul Sarıyerspor ağırlıklı olmak üzere arkadaşlarımız ile temasa geçtik onları buraya davet ettik. Ereğli'de de zamanında profesyonelliğe imza atmış çok sayıda arkadaşımız var bunlar arasından bir takım kurduk ve hazırlık maçında bir araya geldik. Güzel maç oldu 3-3 bitti zaten bizim için önemli olan maçın skorundan daha çok dostluğu vurgulamaktı.
Ardından Doğa Balıkçılık'da akşam yemeğinde biraraya geldik ve güzel günlerden bahsettik, anılarımızı acılarımızı paylaştık. Ben bu organizasyonumuza destek veren bu organizasyonun içerisinde seyirci olarak bile bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu organizasyonumuzu geleneksel hale getireceğiz sözleri ile konuştu.