Erdemirspor'un yeni yönetimi belirlendi. Amatör branşlara ağırlık verme kararı alan Erdemirspor Yönetimi, profesyonel ligde yer alan Erdemir Erkek Basketbol takımını ligden çekti. Kulüp Başkanı olması beklenen Kaan Böke, "Amacımız Ereğli ve çalışanlarımızın ailelerinin çocuklarına amatör branşlarda hizmet vermek istiyoruz" dedi.

 

Erdemirspor Genel Kurul'u Büyük Ereğli Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Altay, Erdemir Sosyal Hizmetler ve Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Divan Başkanlığına Şansal Erbay katip üyeliklere Banu Gemici, Aslı Ercan seçildi. Saygı duruşunun ardından gündemde yer alan faaliyet raporu, denetim kurulu raporları, yönetim ve denetim kurullarının ibrası oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi.

 

YENİ YÖNETİM 5 KİŞİ

Erdemirspor Yönetimine asil üyeliklere Kaan Böke, Sedat Alkan, Mehmet Serhan Ördoğan, Burçin Yürüten ve Tunç Kaynak, Denetim Kuruluna Kemal Sönmez, Eylem Kelecioğlu, Tamer Akın, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Kemal Sönmez, Eylem, Kelecioğlu, Tamer Akın getirildi.

 

DERNEĞİN TASVİYE YOLU

Divan Başkanlığına üyeler tarafından verilen, "Derneğimizin tasviye yoluna gitmesi ve bu süreçte yönetim kuruluna tasfiye ile ilgili her türlü yetkiyi verilmesi" önergesi gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi. Kaan Böke gündem maddesinde yaptığı konuşmasında, "Buradaki kastımız Erdemir yönetimi ekibi olarak spor aktivitelerinin amatör spor olarak devam etmesi hem Ereğli halkına hem de çalışanlarımızın yakınlarına çocuklarına her türlü amatör spor ile ilgili desteğin devam ettirme yönünde yönetim karar almıştır" dedi.

 

"EVET TAKIM YER ALMAYACAK"

Genel Kurul'un ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemirspor'un yeni yöneticisi Kaan Böke, "Erdemirspor Basketbol takımının kapatılması planı var. Yeni yönetim amatör sporu desteklemeye hazır. Burada bize destek olabilecek geçmişi spor olan herkesi de bize destek olmaya davet ediyoruz" dedi. Bir gazetecinin "önümüzdeki sezon Beko Basketbol liginde yer almayacak mısınız?" sorusuna Böke, "Evet takım yer almayacak" sözleri ile yanıt verdi.