Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren paravolley (Oturarak Voleybol) takımının antrenmanlarına devam ediyor. Takımın son antrenman maçındaki rakibi  ilçe protokolü oldu.

 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Ligi'nde mücadele eden Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı, Alaplı Spor Salonu'nda sezon öncesi ilk antrenmanını yaptı.



Antrenmanda Kaymakam Altuğ Çağlar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve Şube Müdürü Arife Çevik de oyuncularla voleybol oynadı. 



Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kulüp olarak ilk defa 2015-2016 sezonunda Türkiye birinci liginde mücadele ettik. 10 takım arasında 6'ıncı olduk. 2016-2017 sezonuna önceki sezonun üzerine koyarak lige hazırlanmak istiyorduk. Gecen yıl 9 oyuncuyla mücadele ettik. Bu yıl oyuncu sayısını 17'ye çıkardık. İnşallah bu yıl hedefimiz ilk 3'e girmektir." diye konuştu. 



Bu sezon lige 22 takımın katılacağını aktaran Korkut, "Bu doğrultuda ilk antrenmanımızı yaptık. Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da ilk antrenmanımıza katılarak, bizlerle voleybol oynayarak destek verdi. Kendisine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.



Kaymakam Çağlar da bedensel engelli sporcuları her zaman desteklediklerini belirterek, "İlk antrenmanlarında yanlarında olmak istedik. Sporcularımızla güzel bir antrenman maçı yaptık. İnşallah yeni sezonda kendilerinden şampiyonluk bekliyoruz." ifadesinde bulundu.

 Antrenmanın ardından Çağlar'a 10 numaralı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'e de 67 numaralı forma hediye edildi.

(Haber: Cem Sürmeneli)