Zonguldak'ın milli gururu Emel Dereli, kariyerini her geçen gün biraz daha parlatıyor. Genç yaşına rağmen katıldığı uluslararası arenada tecrübe kazanan mili atlet, Karadağ'ın Bar kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda bir rekora daha imza attı. Dereli, 16,87'lik atışıyla gülle atmada kendisine ait olan gençler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye rekorunu kırdı.
17-18 Mart 2012 tarihleri arasında Karadağ'ın Bar kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda yarışan milli atletimiz Emel Dereli, 23 yaşaltı gülle atma kategorisinde 16,87'lik atışıyla 3'üncü olarak bronz madalya kazandı. Turnuvada aldığı 3'üncülüğün yanı sıra milli atlet Emel Dereli, 16,87'lik derecesiyle de Türkiye gençler ve yıldızlar rekorunu kırdı.
SIRADA BERCELONA VAR
2012 yılına büyük bir organizasyonla merhaba diyen Emel Dereli, şanssız bir turnuva çıkartarak, elenmişti. İstanbul'un ev sahipliğini yaptığı 14'üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası tecrübeli isimleri boy gösterdiği yarışmada elenen Dereli, Avrupa Atmalar Kış Şampiyonası'nın ardından gözünü bu kez Temmuz ayında İspanya'nın Bercelona şehrinde yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'na dikti. Hedefinin gençler şampiyonası olduğunu söyleyen Dereli, ay-yıldızlı forma altında Bercelona'da tarih yazmak istiyor. Kendine güvendiğini söyleyen Dereli, Çok çalışarak hem hedefim olan Gençler Dünya Şampiyonası'nda hem Türkiye'ye, hem de Zonguldak'a büyük bir başarı kazandırmak istiyorum dedi.