Alaplı 690 Evler semtindeki futbol sahasında, gerekli altyapı ve zemin düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra sentetik çim serme çalışmalarına başlandı.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sahadaki çalışmaların artık sentetik çimi serme aşamasına geldiğini belirterek, “Bir süre önce, serilecek sentetik çim rulo halinde gelmişti. Altyapı çalışmaları tamamlanan futbol sahasında, sentetik çimi sermek için zemindeki son çalışma yapılıyor. Birkaç gün içinde bu çalışmanın da tamamlanmasının ardından, 4 kulvarlı atletizm pistiyle birlikte artık sentetik çimin serilmesine başlanacak. Eğer bir aksilik olmazsa, önümüzdeki sezondan itibaren bu sahada resmi futbol maçları oynanabilecek. “ dedi.
Sentetik çimin serilmesinin ardından Alaplı Belediyesi’nin de sahanın çevresinde bazı düzenlemeler yapacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “ Belediyemiz, soyunma, hakem ve sağlık ekibi odalarından oluşan tesisin yapımını tamamladı. Yine futbol sahasının yolu, yağmur suyu kanalları da Belediyemizce yapıldı. İleriye dönük olarak bu sahanın tribünlerini de yapmayı planlıyoruz. Gerek okul takımlarının, gerekse ilçemizdeki spor kulüplerinin resmi maçlarını burada oynayacak olması, Alaplı’ya hem sportif, hem de sosyal bir hareketlilik kazandıracaktır. “ dedi.