Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2011-2012 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) katılacak kulüpler için saha kriterlerini belirledi. Temsilcimiz Zonguldakspor, Karaelmas Kemal Köksal Stadı bakımda olduğu için maçlarını Çaycuma Stadı’nda, Kozluspor ise, yeni yapılan Kozlu Sahası’nda oynayacak.
Zonguldakspor ve Kozluspor’un TFF’ye bildirdiği sahalarda, bu ay içinde denetimler yapılacak. Sahaları kriterlere uymayan takımlardan kriterlere uyan sahalar bulması istenecek.
TFF’nin sahalarla ilgili aldığı kararlar şöyle; “Takımlar ve hakemler için sahaya ve oyun alanına, güvenli bir şekilde doğrudan giriş sağlanmalıdır. Hakem ve takımların girişi, seyirci girişine kapalı ve korumalı bir alan olmalıdır. Hakem ve takımların odaları gerek saha içine giriş-çıkışları ile gerek bu mekânlara dışarıdan girişler kesinlikle korumalı bir şekilde olmalıdır. Takımların ve hakemlerin odalarından oyun alanına ulaştıkları güzergâh seyirciler tarafından atılabilecek yabancı cisimler ile yaralanma riskini önleyebilecek uzaklıkta olmalıdır. Oyun alanından soyunma odalarına, soyunma odalarından oyun alanına giriş ve çıkışlarda körük veya tünelin olması idealdir. Şayet bu olanak yoksa sporcuların, teknik adamların yöneticilerin ve hakemlerin güvenliğini sağlayacak yeterlilikte uzun ve fiziki bariyer olmalıdır. Takımların odaları ve hakem odalarının her biri için oyun alanına giriş için ayrı koridor bulunmalıdır. Bu koridorlar oyun alanına çıkışa yakın bir yerde birleşebilir. Sadece bir koridor varsa, bu koridor takımların oyun alanına giriş ve çıkışlarında bir bariyer ile birbirlerinden ayrılmasına olanak tanıyacak yeterli genişlikte olmalıdır. Stadyum yetkili kişi ve kurumlarca kapasite emniyet sağlık hizmetleri (odalar ve donanımları) tüm mekanik sistemler (sıhhi tesisat, ısıtma ve sıcak su sistemi, anons sistemi, skor tabelası sistemi ve tüm alanlarla ilgili elektrik donanımları acil durumlarda kullanılacak tüm sistemler ve materyaller, yangın ve diğer yapısal sağlamlık mercilerden alınan belgelerin federasyona sunulması zorunludur. Bu hususlarda meydana gelebilecek aksaklıklardan tamamen ev sahibi kulüp sorumlu olacaktır. Oyun alanı doğal çim veya suni çim saha olmalıdır. Seçilecek zemin tamamen yumuşak ve düz, suni çim seçilmesi halinde yeşil renkli ve tüm lig sezonu boyunca maç yapmaya elverişli olmalıdır.
Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil uluslararası standart olan 105 metrex68 metre olmalıdır. Ancak saha koşulları bu ölçülere uygun değilse ende en az 60 metre boyda ise en az 90 metreye kadar olabilecek ölçüler kabul edilebilir. Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler futbol oyun kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir. Kulüplerimizin Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdikleri sahanın yukarıda belirtilen kriterlere uygun olup olmadığı ile ilgili olarak Ağustos ayı içinde TFF Bölge Müdürlülüklerimizce denetim ve tespit yapılacaktır.”