Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 690 evlerde bulunana çim sahanın sentetik çime dönüştürülmesi için çalışmaların tamamlandığını söyledi.
2003 yılında Alaplı İlçesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapımına başlanarak 2005 yılında tamamlanan çim saha sentetik çime dönüştürüleceği bildirildi.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, Futbol sahasına giden yolun betonlama çalışmasının sona erdiğini önümüzdeki günlerde saha zemininin sentetik çim olması için Valilik tarafından ihaleye çıkacağını bildirdi. İlçede 2 futbol takımının maçlarını Ereğli’de oynadığını hatırlatan Çimenoğlu, şöyle dedi; “Amatör Liglerde oynayan İlçemizde 2 takım var. Bu takımlarımız Alaplı’da sahamız olmadığı için sürekli maçlarını Ereğli’de oynuyorlardı. Zonguldak Valimiz Erdal Ata ile yaptığımız görüşmede, Alaplı’da bulunan çim sahanın sentetik çime dönüştürülmesini istemiştik. Buradaki yol sorunun çözülmesini ardından Alaplı’ya sentetik çim saha yapılacağını yapılacağını müjdesini sayın Valimiz bize vermişti. Belediye olarak futbol sahasını yolunu beton dökerek tamamladık. Bu aylar içinde çim sahanın sentetik çim yapılması için ihalesi yapılacak. Alaplı’da amatör lig’de mücadele eden takımlarımız artık kendi evlerinde maçlarında yapabilecekler. Ayrıca İlçede olacak tüm spor etkinliklerde bu sentetik çim sahada yapılacak” dedi.