Kdz. Ereğli'de  U-14 Futbol Ligi, tamamlandı. 4 takımın mücadele ettiği ligde ilk 5 haftayı 15 puanla lider tamamlayan Erdemirspor'u 12 puanla takip eden Ereğli Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibini 4-0 yenerek averajla da olsa  şampiyonluğa ulaştı.

Ereğli Belediyespor, Erdemirspor, SSK Devlet Hastanesispor ve Gülüç Belediyespor takımlarının katıldığı U-14 Ligi'nde kıyasıya mücadele son haftaya kadar sürdü. Bugüne kadar oynadığı maçlarda Gülüç Berlediyespor'u 4-1 ve 5-0, SSK Devlet Hastanesispor'u 18-0 ve 3-0(H) ile geçen ve ligin ilk yarısında Beyçayırı deplasmanında karşılaştığı Ereğli Belediyespor'u da 4-2 mağlup eden Erdemirspor son haftaya lider girmişti. İkili averaj sisteminin geçerli olduğu ligin son haftasında Erdemirspor deplasmanına çıkan Ereğli Belediyespor, 3 puan geriden takip ettiği rakibini 4-0 mağlup ederek averajla şampiyon oldu.

Erdemir Stadı'nda oynanan ve saat 13.00'te başlayan mücadeleyi Sedat Görmez yönetti. 35'er dakikalık iki devre halinde oynanan final niteliğindeki karşılaşmada gerek fizik gerekse de taktik olarak üstünlük kuran Belediyespor, sayısız fırsatlardan yararlanamadığı maçı farklı kazandı.

İLK YARIDA TEK GOL

İlk yarısını 7.dakikada Tuğberk'in attığı golle Belediyespor'un 1-0 üstün tamamladığı maçın ikinci yarısında eflatun-beyazlılar farka koştu. Sahanın geneline hakim olan ve rakibin hücum silahları Batuhan ve Andaç'ı iyi durduran konuk ekip 59.dakikada Hasan'ın frikikten attığı güzel golle farkı ikiye çıkardı. Bu golden sonra büyük moral bozukluğu yaşayan Erdemirspor 68.dakikada Emre ve 70+3.dakikada da Furkan'ın gollerine boyun eğince sahadan 4-0 mağlup ayrıldı. 70 dakikalık mücadelede Ereğli Belediyesporlu Furkan, Emre, Paşa, Tuğberk ve Hasan ile Erdemirsporlu Batuhan ve Andaç oynadıkları futbolla karşılaşmayı izleyen seyircilere güzel bir maç izlettirdiler.

ZAFERİ SAHA İÇİNDE KUTLADILAR

Maç sonunda Ereğli Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet, hem Erdemirspor karşısında elde edilen farklı galibiyetin hem de bu galibiyetle gelen şampiyonluğun coşkusunu birlikte yaşadılar.

Oynanan bu mücadele ile tamamlanan Karadeniz Ereğli U-14 Futbol Ligi'nde ilk iki sırayı alan Ereğli Belediyespor ve Erdemirspor takımları, Zonguldak'ta gerçekleştirilecek U-14 İl Şampiyonası finallerinde Karadeniz Ereğli'yi temsil etme hakkı kazandılar.