Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "Liselerarası Genç Erkekler İl Birinciliği"nde final müsabakaları, dün Fener Sahası'nda oynandı.
Ereğli Lisesi ile Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi takımları arasında oynanan final müsabakası nefesleri kesti. Her iki takımda kontrollü oyun sergilerken, maçın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. Devrek temsilcisi, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince, kalesinde golü gördü. 63'üncü dakikada kornerden gelen topa yükselen Ereğli Lisesi'nden Hayri, kafayla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ereğli Lisesi öğrencileri, bu golle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşma, Ereğli Lisesi'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı ve Zonguldak il şampiyonu oldu. Liselerde Zonguldak şampiyonu olan Ereğli Lisesi, Ocak ayı içerisinde Trabzon'da düzenlenecek Türkiye Grup Birinciliği'ne katılma hakkı kazandı.
ÜÇÜNCÜ ATATÜRK LİSESİ
Üçüncülük-dördüncülük maçında ise, Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi ile Atatürk Lisesi karşılaştı. Rakibine oranla daha etkili olan Atatürk Lisesi, sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. Atatürk Lisesi, bu sonuçla üçüncü olurken, Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi ile dördüncü oldu.
KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU
Maçlar sonunda dereceye giren takımlara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Zonguldak şampiyonu olan Ereğli Lisesi'nin kupasını İl Milli Eğitim Şube Mü-dürü Mehmet Duyar verdi. Final maçında elenerek Zonguldak ikinci olan Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi'nin kupasını Spor İl Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, üçüncü olan Atatürk Lisesi'nin kupasını Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nuri Andiç, dördüncü olan Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi'nin kupasını ise İl Koordinatörü Faik Keskiner takdim etti.