Alaplı’da, Kırkpınar'ın Başpehlivan Güreşçilerinden Eyüp Ünlü ve Ziya Ünlü yönetimindeki Aktif Gençlik Spor Kulübü Güreş Takımı çıtayı yükseltti.

Alaplı’da, Kırkpınar'ın başpehlivan güreşçilerinden Eyüp Ünlü ve Ziya Ünlü yönetimindeki Aktif Gençlik Spor Kulübü güreş takımı bünyesinde 80 genç güreşçi ile birlikte geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeye hazırlanıyor. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, “Alaplı ata sporu ile meşhur bir ilçe, ilçede ata sporu olan güreşe büyük bir ilgi var. Her yıl ilçede geleneksek olarak düzenlenen güreşlere 10 binler seyirci ve başpehlivanlar katılmaktadır. İlçede yetişen güreşçiler Kırkpınar da düzenlenen yağlı güreşlerde büyük dereceler almaktalar, bildiğimiz üzere ilçemizin yetiştirdiği Eyüp ve Ziya Ünlü kardeşlerde ilçemizi güreşlerde en iyi şekilde temsil etmektedirler. Ben ata sporunun gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Alaplılı Güreşçi Eyüp Ünlü de, “Bildiğiniz gibi biz Alaplı'da yetişmiş olarak memleketimiz burası ama İzmit de ikamet ediyoruz. Çünkü kulübümüz orada, 1989 yılında Alaplı'da İzmit Seka Fabrikasına transfer oldum. Seka Kağıt Fabrikası kapanınca İzmit Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olduk. Tabi ki 3 sene önce Alaplı'da Aktif Gençlik Spor Kulübü kuruldu. Burada gençlerimiz bu kulüpte faaliyet gösteriyor. Bizde istiyoruz ki ilçemizdeki gençlerimiz bizim peşimizden gelsinler, burada sporcu kardeşlerimiz varsa, bunlara bakıp, başlarına geçip dört aydan bu yana bu gençlerimize ders veriyoruz. Kulüp Başkanımız Şeref Coşkun, kendileri bana teklif yaptılar, 80 tane gencimiz var. Buraya gelip bunların başında olup, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarabilir misiniz diye, bizde seve seve kabul ettik. Alaplı'ya her zaman için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz da şu anda 4 aydır çalışma yapıyoruz. 80 tane çocuğumuz var. Bunların hepsinin başarılı olması zor ama, inşallah hepsi başarılı olur. Ama şu anda bildiğim 4 tane çocuğumuz var. Bu sene Kırkpınar'da inşallah alt boylarda derece elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Alaplılı Güreşçi Ziya Ünlü de, “Alaplı ata sporuna çok önem veren bir yer, burası zamanında bizim imkanlarımız olmadığından dolayı Kırkpınar'da kemer kazanıp getiremedik Alaplı'ya ama bundan sonraki güreşlerde çocuklarımızın daha iyi yetişmesi bakımından bundan sonra Alaplı'da Kırkpınar da altın kemer alabilecek gençler yetiştirmek amacındayız. Şu anda bunun çalışmalarını yapıyoruz. 3-5 yıl içerisinde Alaplı'dan şampiyon çıkartacağımıza inanıyorum” dedi. Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Şeref Coşkun, Alaplı'da Aktif Spor Kulübü olarak 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini kaydederek şöyle konuştu: “80 tane güreşçimiz var. Bunlar içerisinden 10-12 tanesi gerçekten çok aktif ve umut veriyor. Güreşçilerimize en büyük desteği Hüseyin Uğuz kardeşimiz vermekte aynı zamanda kulübümüzün başında bulunmakta ve hocalığını yapmaktadır. Eyüp Ünlü ve Ziya Ünlü kardeşlerimizi de antrenör olarak getirdik. 5 aydan beri haftada 3 gün olmak üzere antrenmanlarımız devam ediyor. Alaplı-'yı Ziya Ünlü ve Eyüp Ünlü'den sonra temsil edecek güreşçilerimizin yetişmesini istiyoruz. Ayrıca güreş-çilerimizin sadece yağlı güreşlerde değil, minder gü-reşlerinde de Dünya ve Avrupa şampiyonasına gitme-lerini istiyoruz. Buradan Milli takıma güreşçilerimizi yetiştirip ilçemizin ismini Türkiye ve Dünya çapında duyurmak istiyoruz. Ben buradan Alaplı güreşlerine destek veren belediye başkanlarımıza, iş adamları-mıza ve emeğin geçenlere teşekkür ediyoruz.”Aktif Gençlik Kulübü hocası Hüseyin Uğuz da, “Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübünü 3 yıl önce kurduk. 3 yıldan beri mücadele ederken imdadımıza Ziya Ünlü ve Eyüp Ünlü kardeşlerimiz yetişti. İnşallah kendileri altın kemer almadılar ama, altın kemer alacak olan çocuklarımızda emekleri olacaktır. Bize burada yardım eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.