Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, “Türkiye’de en büyük transferi Kardemir Karabükspor ve şahsım olarak gerçekleştirdik. Emenike’yi 300 bin euroya alıp 9 milyon euroya Fenerbahçe’ye sattık. Türk futbol tarihinin en yüksek rakamıdır. 20-30 Yıl daha bu rakamın yakalanabileceğini tahmin etmiyorum. Hocadan da ilk para kazanan takımız. 150 bin euroda olsa hocadan bir para kazandık” dedi.

 

"Beşiktaş’ı bu sene çok başarılı buluyorum. İyi yönetiliyorlar. Fikret Başkan takımı iyi yönetiyor ve başarılı. Geldiği konum itibariyle de bakarsan bu sene de şampiyonluğun en yakın adayı. Diğer takımlarımız ekonomik sıkıntıları böyle devam ederse Beşiktaş da bu tempoda devam ederse uzun bir süre Beşiktaş baya başarılar sağlar"

 


Birinci Amatör Küme’de mücadele eden Zonguldak Ereğlispor’un davetlisi olarak ilçeye gelen Tankut, Yalı Caddesi’nde bulunan bir kafeteryada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

"GURUR DUYDUĞUMUZ BİR OLAY"

Bir gazetecinin, “Galatasaray’da Igor Tudor’u başarılı buluyor musunuz?” sorusuna üzerine Tankut şunları söyledi: “Biz bu konuda konuşmak istemiyoruz. Galatasaray’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bizim de yeni hocamız, Zoran Barisic var. Bizde geçirdiği süre ile ilgili de kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisinin başarılı olmasını isterim. Çünkü 1 yıl önce transfer ettiğimiz anlaştığımızda Igor Tudor’u Türkiye’de tanıyan yoksa, bugün IgorTudor’u tanıyorsa, Galatasaray gibi bir camiada hocalık yapıyorsa bizim bir emeğimiz var diye düşünüyorum, inşallah başarılı olur. Kardemir Karabükspor olarak gurur duyduğumuz bir olay. Türkiye’ye getirdiğimiz birisinin başarılı olmasını arzu ederiz. Zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kolay değil, büyük takılarda hocalık yapmak da çok zor. 5-6 Maçlık bir periyot olarak da bakmamak gerekiyor. Bizim gibi takımlarda mağlubiyet sayısı ne kadar çok olursa olsun, bizim çünkü bizim ilk hedefimiz ligde kalmaktı. Galatasaray’da 1 veya 2 mağlubiyet hocaları veya yönetimi tartışma noktasına getiriyor.Çünkü oralarda tek hedef şampiyonluk. Sanıyorum o konuda sıkıntı var”

 

"İLK DEFA TAZMİNAT ALDIK"

Kardemir Karabükspor’un Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Teknik Direktörden para kazandığını anlatan Tankut, “Türkiye’de en büyük transferi Kardemir Karabükspor ve şahsım olarak gerçekleştirdik. Emenike’yi 300 bin euroya alıp 9 milyon euroya Fenerbahçe’ye sattık. Türk futbol tarihinin en yüksek rakamıdır. 20-30 yıl daha bu rakamın yakalanabileceğini tahmin etmiyorum. Hocadan da ilk para kazanan takımız. 150 bin euroda olsa hocadan bir para kazandık. Türkiye’de bütün hocalar kulüpten giderken tazminat alırlar, biz ilk defa IgorTudor’dan 150 bin Euro tazminat aldık” dedi.

 

FENERBAHÇE AVANTAJLI

Spor Toto Süper Ligi’nin 28. Haftasında yarın akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tankut, “Kağıt üzerinebakarsan Fenerbahçe avantajlı gibi görülüyor ama derbilerin havası farklı oluyor. O gün kim daha iyi konsantre olmuşsa o avantajlı. Derbilerin sonuçlarını tayin etmek pek mümkün değil. Galatasaray 42 bin seyirci karşısında çok büyük bir avantaj. Tudor’un başarılı olmasını isterim. Kolay değil bu takımlarda hocalık yapmak. Büyük takımların havası farklı” sözleri ile konuştu.

 

"BEŞİKTAŞ'I BAŞARILI BULUYORUM"

Son zamanlarda büyük takımlarda yaşanan ekonomik sıkıntıların dez avantaj olduğunu belirten Tankut şöyle konuştu: “Beşiktaş’ı bu sene çok başarılı buluyorum. İyi yönetiliyorlar. Fikret Başkan takımı iyi yönetiyor ve başarılı. Geldiği konum itibariyle de bakarsan bu sene de şampiyonluğun en yakın adayı. Diğer takımlarımız ekonomik sıkıntıları böyle devam ederse Beşiktaş da bu tempoda devam ederse uzun bir süre Beşiktaş baya başarılar sağlar”

 

KASIMPAŞA MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

Kasımpaşa ile golsüz berabere kaldıkları maçın değerlendirmesini yapan Tankut, “Arzu ettiğimiz bir sonuç değil, galibiyet istiyorduk. 2 Haftadır biraz düşüş var. Sezon sonuna geliş, düşme hattının üzerinde oluşun bir rehaveti olduğunu düşünüyorum. Futbolcu ve teknik heyet iletoplantı da yapmıştık. İstediğimiz oyunu oynayamadık. Şuan 35 puandayız, ilk 6’ya girme şansımız olsa da 2 yıl UEFA cezamız var. Evvelki yıl Süper Lig’den düştükten sonra UEFA Finansal Fair Play noktasında ceza aldık. Sezon başı da söylemiştim, ligde kalmamız başarı demiştim. Kalan 6 maçımız var toplayacağımız puanlarla ligdeki yerimizi belirlemiş olacağız” dedi.

 

"TAKİP EDİLDİKLERİNİ BİLİYORUZ"

Bir gazetecinin “Son yıllarda Karabükspor’un transfer ettiği oyuncuların 3 büyükler tarafından transfer edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Tankut, “Biz çok iyi bir araştırma yapıyoruz. Seleznov’u aldık devre arasıShakhtarDonetsk’ten. Kendisi bir yıl önce de UEFA kupası oynamış bir futbolcu. Ondan da çok umutluyum.Poko var elimizde, Latovlevicivar Roman Milli Takım futbolcusu.İnşallah bu sene de birkaç tane futbolcumuzu iyi yerlere gereceğiz” sözleri ile yanıt verdi. “Bu konuşmadan oyunculara teklif olduğunu söyleyebilir miyiz?”sorusuna ise, “Çok net söyleyemiyoruz ama takip edildiklerini biliyoruz” kaydetti.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Zonguldak Ereğlispor Kulüp Başkanı Kaan Kocaman, Kulübün Onursal Başkanı olarak Hikmet Ferudun Tankut’u yaptıklarını belirterek kendisine çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan ilçede yılın antrenörü seçilen Zafer Men'e ise teşekkür belgesi Tankut tarafından verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)