Zonguldak 2’nci Amatör Küme U19 Ligi’nde oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan Merkezspor, şampiyonluk ipini göğüsledi. Şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta garantileyen Merkezspor, ligin son maçında önceki gün Çaydamar spor ile Fener Sahası’nda karşı karşıya geldi. Metin Doğan, Hakan Ergin ve Oğuzhan Akça hakem üçlüsünün yönettiği müsabakayı Merkez spor, 2-1 kazanarak şampiyonluğunu resmen ilan etti. Her iki takımın futbolcuları arasında maç içinde yaşanan gerginlik, hakemin son düdüğü çalmasından sonra kavgaya dönüştü. Güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesiyle kavga büyümeden önlendi.
Şampiyon olan Merkezspor, kupasını Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Makineleri Fabrikası İşletme Müdürü Tanju Ünver’in elinden aldı. Kupayı verdik
ten sonra kısa bir konuşma yapan Ünver, futbolcuları tek tek kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
Merkezspor Kulübü Başkanı Abdülkerim Yılmaz da, zor geçen bir ligi şampiyon olarak tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şampiyonluk bizim için ikinci planda yer alıyordu. Önemli olan futbolcularımızın gösterecekleri sportmenlik ve performanstı. Merkezspor olarak altyapıya verdiğimiz önemin meyvesini gelen bu şampiyonlukla aldık. Zor geçen bir lig oldu. Çocuklarımıza bize şampiyonluk sevincini yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan ASKF’nin sadece Zonguldak’ı il dışında temsil eden takımlara kupa vermesi nedeniyle, oyuncularını motive etmek isteyen Kulüp Başkanı Abdülkerim Yılmaz, kendi cebinden parasını ödeyerek aldığı kupayı futbolcularına verdirdi.