Türk Metal Sendikasının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kdz. Ereğli’de düzenlenen “Türk Metal 53. Yıl Futbol Turnuvası”nda şampiyonluğa ulaşan takım METAL-KOOP oldu. 

Erdemir stadında, METAL-KOOP ile Erdemir Koruma Güvenlik arasında oynanan karşılaşma öncesi Saygı Duruşu’nda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.



Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’nin haberi şu şekilde:


Kalabalık seyirci karşısında oynanan final maçında, İbrahim’in golü ile öne geçen METAL-KOOP, rakibine gol şansı vermeyince maçı da bu skorla kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Şampiyon takım sporcuları mutluluklarını kendilerine tezahüratta bulunan seyirci ile paylaştı.
Erdemir Koruma Güvenlik takımının ikinciliği elde ettiği turnuvanın üçüncülük maçı ise, Erdemir’deki Yüksek Fırın çalışması nedeniyle ileri tarihe ertelendi.



Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Kupa töreninde yaptığı konuşmada, bu yılki turnuvanın sakatlık olmadan tamamlanmasının sevindirici olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve yöneticilerimizin de hepinize selamları var. Bu turnuvamıza sağladıkları destekten dolayı Sayın Genel başkanımız ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Turnuvaya katılan takımlarımızı, verdikleri mücadele ve gösterdikleri centilmenlik örneğinden dolayı kutluyorum. Çok iyi mücadeleler oldu, sonuca ise aynı zamanda Büyük Anadolu Ereğli Hotel personeli ile ortak kadro oluşturan METAL-KOOP ulaştı. Her iki işletme yöneticileri ile sporcularımızı kutluyorum. Final maçında güzel futbol ortaya koyan Koruma Güvenlik takımımızı da tebrik ediyorum.”



Şampiyon takıma madalyaları ve kupasını veren Şube Başkanımız Ercan, ikinci Koruma Güvenlik takımı futbolcularını ve yöneticilerini de kutladı.
İkincilik kupasını Şube Sekreteri Yakup Yılmaz’ın verdiği törende, gol kralı Koruma Güvenlik oyuncusu Oğuz da kupasını Türk Metal eğitmeni Bahri Topçu’dan aldı. Turnuvada final maçını yöneten hakem dörtlüsüne hediye paketleri ise Erdemir Koruma Güvenlik Müdürü Ümit Göçmen tarafından verildi.



Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, METAL-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, Türk Metal Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Soner Uslubaş, Şube Eğitim Sekreteri Mehmet Karakaya, İş Yerleri Baştemsilci Turgay Kavak,  Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube Başkanı ve Karadeniz Ereğli Fenerbaçeliler Derneği Başkanı  Serdar Özbek, Büyük Anadolu Ereğli Hotel Müdürü İbrahim Soyupek’in de izlediği final karşılaşmasında katılanlara yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.