Zonguldak'ta Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ikinci olan Sezer Uslucuk (23), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü'yü ziyaret etti.

Gümrükçü, ziyaretteki konuşmasında, İl Müdürlüğü olarak Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübünün Zonguldak Şubesini açtıklarını söyledi.

Gümrükçü, 11 branşta faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Sporcularımızı ülkemizdeki çeşitli müsabakalara göndermeye çalışıyoruz. Karabük'te geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sporcumuz Sezer Uslucuk, 55 kilogramda Türkiye ikincisi oldu. İnşallah kendisinin Türkiye adına Avrupa ve dünya şampiyonalarıyla olimpiyatlarda yarışıp madalyalarla döndüğünü görürüz." diye konuştu.

Sezer Gümrükçü, kulüp olarak spor yapmak isteyen tüm engellilere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Sezer Uslucuk da 2009 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda ortopedik engelli olduğunu anlattı.

Uslucuk, 2 yıldır halter ve bilek güreşi branşlarında spor yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"2015 ve 2016 yıllarında Karabük ve Aksaray'da düzenlenen bilek güreşi müsabakalarında 55 kilogramda Türkiye birincisi oldum. Bu yıl Karabük'te organize edilen şampiyonada Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin sporcusu olarak sağ ve sol kol müsabakalarında Türkiye ikincisi oldum. Madalyalar kazandıkça gururlanıyorum. Herkesin bana farklı bir açıdan bakması, daha sonrasındaysa benimle gurur duyması beni mutlu ediyor."

Uslucuk, milli takıma seçilmek için çok çalıştığını sözlerine ekledi.