Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun işbirliğiyle, “Futbolun Yıldızları Ovacık’ta Buluşuyor” projesine katılan Zonguldak Karması, İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Torun yönetiminde şampiyon oldu.
Turnuvada, Ankara, Kastamonu, Bartın, Çorum, Bolu, Düzce, Çankırı, Kırıkkale, Karabük ve Zonguldak illerinin karma takımları yer aldı. 97 doğumlu tespit edilen 14 sporcuyla organizasyonda yer Zonguldak Karması, futbol potansiyeli yüksek olan illeri yenmeyi başardı.
“Futbolun Yıldızları Ovacık’ta Buluşuyor” projesinde Kastamonu Karması’nı 5-0, Bartın Karması’nı 3-0 ve Çankırı Karması’nı da 1-0 yenen Zonguldak Karması, gruptan gol yemeden çıkmayı başardı. Yarı finalde Bolu Karması’yla karşılaşan ekibimiz, normal süresi 1-1 sona eren maçta rakibini penaltılarla 3-1 yenerek adını finale yazdırdı.
Zonguldak Karması finalde ise, Başkent temsilcisi Ankaragücü’nü 1-0 yenerek organizasyonda şampiyonluğa uzandı. Şampiyonluk kupasını kaldırmanın haklı gururunu yaşayan ekibimiz, büyük sevinç yaşadı.
Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, önemli illerin yer aldığı bu organizasyonda şampiyonluğu elde etmelerinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Altıntaş, “Öğrencilerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak ve yetenekli öğrencilerin bireysel futbol gelişimine katkıda bulunarak futbola kazandırmak amacıyla yapılacak etkinlikte öğrencilerimiz başarılı görüntü sergiledi. Zonguldak’tan getirdiğimiz karma takımda yer alan oyuncuların hepsi ayrı bir yetenek. Bu organizasyonda hedef, öğrencilerin sporla ve futbolla ruhen, bedenen ve zihnen sağlıklı gelişen bireyler olmalarını sağlamak ve ileriki yıllarda milli takımlarda ve üst düzey takımlarda oynayabilmeleri için katkıda bulunmak” dedi.