Zonguldak Kömürsporlu taraftarlar, takımlarının Spor Toto 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Kızılcabölükspor'u 2-1 yenerek Spor Toto 2. Lig'e yükselmesini coşkuyla kutladı.

Çanakkale 18 Mart Stadı'nda oynanan maçın ardından Zonguldak'ta taraftarlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak tur attı.

Uzunmehmet Caddesi'nden Valilik binası önüne gelen taraftarlar, Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. Taraftarların yürüyüşü sırasında trafiğin kilitlenmesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Uzun araç konvoyunun oluştuğu kent merkezinde kutlamalarını sürdüren taraftarlar, daha sonra dağıldı.




ÇATUROĞLU, “ZONGULDAK BİLEĞİNİ HAKKIYLA “

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 2. Lige çıkmayı garantileyen ve önemli bir engeli aşarak Zonguldak’a büyük sevinç yaşatan Zonguldak Kömür Spor takımını ve taraftarını kutladı.

Çaturoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 3. ligde büyük bir başarı grafiği ortaya koyarak, Zonguldak‘a önemli sevinçler yaşatan Zonguldak Kömür Spor’un oynadığı play-of maçında Kızılcabölük Takımını 2-1 gibi bir skorla yenmesi sebebiyle 2 lige bileğinin hakkı ile çıktığını söyledi.


" EFSANE GERİ DÖNÜYOR"

Şimdiki adı Süper Lig olan bir zamanlar ise 1. Lig olarak bilinen müsabakalarda Zonguldak Spor’un o dönemler fırtınalar estirdiğini de hatırlatan Çaturoğlu şunları söyledi:

“Zonguldak Kömür Spor bir kez daha bileğinin hakkıyla bir galibiyet elde etti. Zonguldak Spor efsanesi yavaş yavaş Süper Lige bir adım daha yaklaştı. Bu galibiyet ile birlikte bizlere 2. Lig yolunu açan takımımıza ve yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu takımımız şehri de arkasına alarak Çanakkale'de önemli bir başarı elde etti ve 2. Lige gitmeyi garantiledi. Bu başarıda taraftarın emeğini kimse yok sayamaz. Biran olsun bile takımlarını yalnız bırakmadan  desteklediler. Bende Çanakkale'ye gidecek olan taraftar için 2 otobüs tahsis ederek bu başarıda küçük de olsa bir katkıda bulunmaya çalıştım. Başarıları taçlandıran takımımıza desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz.

Bu vesile ile  kulübümüzü, yöneticileri, sporcularımızı ve taraftarlarımızı tebrik ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.”