Zonguldak Valisi Ali Kaban, Spor Toto 2. Lig'e yükselen Zonguldak Kömürspor Kulübü'ne iş adamının şampiyonluk için vadettiği 200 bin liralık prim çekini verdi.

Spor Toto 3. Lig play-off final karşılaşmasında Kızılcabölükspor'u 2-1 yenerek 10 yıl aradan sonra Spor Toto 2. Lig'e yükselen Zonguldak Kömürspor'un teknik heyet ve futbolcularını ziyaret eden Vali Kaban, Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve futbolcuları tebrik etti.



Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıldan kötü tecrübelerinin olduğunu, şampiyonluk primi koymama hatasına düştüklerini belirterek, bu yıl iş adamı Emir Eren'den destek sözü aldıklarını söyledi.

Futbolcuların da büyük özveriyle kupayı kazandıklarını aktaran Kaban, "Çekin arkasını çevirirseniz oradaki rakamın çok daha büyük olduğunu görürsünüz. Daha büyük olan ise bu teşvikle birlikte özellikle esnafımızın, iş adamlarımızın gayrete gelmiş olmasıdır. İnşallah bundan sonra 2. Lig'de de bu gayret aynı şekilde devam edecektir. Çünkü oynayacağımız maçlarla şehrimiz daha neşeli olacak ve daha büyük kulüpleri ağırlayacağız." diye konuştu.





Bu başarının yokluk ve bazı engellere rağmen bedeli olmayan bir başarı olduğunu vurgulayan Kaban, final maçı öncesi bir iş adamının şampiyonluk için vadettiği 200 bin liralık prim çekini Caner'e teslim etti.

Kaban, daha sonra yönetici ve futbolcularla şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Bu sırada futbolcular, "Vali baba primi ikiye katla", "Emir baba primi ikiye katla", "Sıra sende Valim, sıra sende" şeklinde sloganlar attı. 

Ziyaretin sonunda Vali Kaban, iş adamı Eren'e teşekkür plaketi verdi.