Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilciliği, Zonguldak’ta bilek güreşi sporunu yaygınlaştırmak ve daha aktif hale getirmek amacıyla il birinciliği adı altında yarışma düzenledi.

Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu’nda lisanslı ve lisanssız herkesin katıldığı yarışmalar, kilolara göre sol ve sağ el ağır, orta ve hafif sıkletlerinde yapıldı. Yarışmalar sonunda, sol el ağır sıklette birinci Suat Aygün, ikinci Zeynel Barut, üçüncü Erdinç Barut, orta sıklette birinci Cemil Malkoç, ikinci Enver Yardımcı, üçüncü Hakan Sofuoğlu, hafif sıklette birinci Kemal Erdem, ikinci Can Kement, üçüncü Tanju Özdemir oldu. Sağ el ağır sıklette ise, Zeynel Barut birinci, Suat Aygün ikinci, Murat Özdoğan üçüncü, orta sıklette Hakan Sofuoğlu birinci, Enver Yardımcı ikinci, Cemil Malkoç üçüncü, hafif sıklette Kemal Erdem birinci, Can Kement ikinci, Tanju Özdemir üçüncü geldi.

Müsabakalar sonunda Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilciliği, ödül töreni düzenledi. Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın’ın da katıldığı törende, birinci olan sporculara plaket, dereceye giren tüm sporculara da başarı belgesi verildi.

Taşkın, Zonguldak’ın vücut geliştirme dalında henüz aktif olmadığını belirterek, “İl Birinciliği’ne bu seferlik lisanssız sporcularda dahil edildi. Ama bundan sonraki organizasyonlarda kesinlikle lisanssız sporcu yarışamayacak. Bu nedenle bilek güreşi sporunu yapmak isteyen arkadaşlar kısa sürede kendilerine lisans çıkarmalıdırlar” dedi.