Yöresel satranç liginde ilk 3 dereceye Erdemirspor, Zonguldak ve Çaycuma Gençlik Merkezi girdi. Türkiye şampiyonasına grup birincisi olan Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü gidecek.

 

Zonguldak ilinde  ilk kez kurulan “Karaelmas” Yöresel Satranç ligi 31 Mayıs tarihinde yapılan karşılaşmalarla sona erdi. En az 4 takımla oluşan satranç liglerini birincilikle bitiren takımlar Türkiye Takımlar Satranç Şampiyonasına katılma hakkını elde ettiler.

Çaycuma ilçe satranç temsilcisi ve Çaycuma Gençlik Merkezi Satranç Kulübünün takım kaptanı Zeynel Bakıcı, “ uzun zamandır Zonguldak’ta satranç ligi kurulması için satranç il temsilcisi Murat Albuz ile çalışıyorduk. Zonguldak ilinde biri Zonguldak Satranç İhtisas Kulübü ve diğeri Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü olmak üzere 2 takım vardı. Bu takımlar Zonguldak’ta lig oluşamadığı için başka bölgelerde yarışıyorlardı. Karaelmas Üniversitesi bünyesinde bir satranç kulübü kuruldu ve takım sayısı üçe çıktı. Çaycuma’da da İlçe Spor Müdür Vekili Ahmet Karayılmaz’ın da çabalarıyla Çaycuma Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan satranç kulübü ile kulüp sayısı dörde çıktı. Böylelikle ilçemiz satranç hakemlerinden Orhan Çakmak ile beraber lig için hazırlıklara başladık.

Bir satranç takımı yedekler dışında ikisi bayan olmak üzere 8 oyuncudan oluşmaktadır. Bütün özverili uğraşlardan sonra 15 Mart tarihinde start aldı. Çift tur döner sistemle yapılan karşılaşmalar 31 Mayıs tarihinde bittiğinde Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü birinciliği elde ederek Türkiye Takımlar Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. İkinci Zonguldak Satranç İhtisas Kulübü, üçüncü Çaycuma Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü ve dördüncü Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Spor Kulübü oldu. Her şeyden önce bir takım kurup lige katılmak bizim için bir başarıdır, çünkü olanaklarımız son derece kısıtlıydı. Lige katıldığımızda önümüze gerçekçi bir  hedef olarak  üçüncülüğü koymuştuk. Zonguldak Satranç İhtisas ve Ereğli takımları yıllardır Türkiye şampiyonalarına katılan deneyimli ve güçlü takımlardı, dolayısıyla üçüncülüğü bir başarı olarak görüyorduk. Ligin bitiminde de amacımıza ulaştık. Önümüzdeki yıl daha iyi imkanlarla daha iddialı bir takım kurmak istiyoruz.” dedi.

Çaycuma Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün oyuncuları ve aldıkları puanlar şöyle: Rakıp Dede 5/6, Zeynel Bakıcı 4/6, Mehmet Kartal Bozkuş 0/2, Ulvi Beytekin 1 /4, Furkan Tiraki 0/2, Uğur Karabacak 0/2, Hayriye Bilici 0/6, Gündoğan Uyar 1 /4, Ufuk Ergün 2/4, Melikşah Çakır 2/6, Özge Bıçakçıoğlu.