Satranç turnuvasında dereceye girenler belirlendi. Turnuvanın Başhakemi İskender Hatip, turnuvalara kadın sporcuların katılması gerektiğini belirterek, “Üç kategoride dört kızımızın olması bizi üzdü. Kızlara ayrı kategori açmamamızın bunda etkisi var mı? Bilemiyorum doğrusu. Kızlarımızın bu spora yönlendirilmesi çok iyi olacaktır” dedi.

 6. Geleneksel Ereylin Alışveriş Merkezi Satranç Turnuvası sonuçlandı. Bölgede satrancın gelişmesinde büyük rol oynayan Başhakem İskender Hatip’in organize ettiği turnuvada dereceye girenler belirlendi. Kadın sporcuların azlığına değinen turnuvanın Başhakemi İskender Hatip, kızların bu turnuvaya yönlendirilmesinin çok iyi olacağını belirterek çağrıda bulundu.

SPORA
YÖNLENDİRİLMELİ
Turnuva ile ilgili bilgi veren Turnuva Başhakemi İskender Hatip konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Turnuva 29-30 Ocak 2011 tarihlerinde Ereylin Alışveriş Merkezinde oynandı. Turnuvaya katılım mükemmeldi. Üç kategoride toplam 49 oyuncunun katıldığı turnuva İsviçre Sistemi ile eşlendirildi. Oyun temposu 75 dakika giyontindi. Yalnızca bayan katılımı azdı. Üç kategoride dört kızımızın olması bizi üzdü. Kızlara ayrı kategori açmamamızın bunda etkisi var mı? Bilemiyorum doğrusu. Kızlarımızın bu spora yönlendirilmesi çok iyi olacaktır. Turnuvada başhakem olarak İskender Hatip, yardımcı hakemliği ise Mustafa Altıntaş yapmıştır. Turnuvaya giren tüm sporcularımı onların ailelerini, öğretmenlerini ve antrenörlerini kutluyorum. Ayrıca turnuvaya sponsor olan ve salonlarını satranca açan Ereylin Alışveriş Merkezi yönetimine, başta Ereylin Müdürü Kubilay Dilaver olmak üzere emeği geçen tüm personeline teşekkür ederim.

DERECEYE GİRENLER
10 Yaş altı (23 sporcu, 6 tur) Anıl Aydın (Cumhuriyet İlköğretim Okulu), Bora Bilgiç (Cumhuriyet İlköğretim Okulu), Meriç Çelik (Nimet İlköğretim Okulu), 14 Yaş altı (13 sporcu, 5 tur) Özgün Salur (İzmirlioğlu İlköğretim Okulu), Berk Eren Bakır (Özel Utku İlköğretim Okulu), Mehmet Taha Topal (Alaplı Merkez İlköğretim Okulu), 14 Yaş Üstü (13 sporcu, 5 tur) Celalettin Erdoğan (Bilgisayar Programcısı), Metin Öztop (Gökçeler İlköğretim Okulu), Nizam Öztürkler (Erdemir Emeklisi)