Kdz. Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü Başkanı İskender Hatip, Konya'da oynanan 'Türkiye Kulüplerarası Satranç Şampiyonası' finaliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Hatip, Satranç Şampiyonasıyla ilgili şu sonuç ve değerlendirmeleri aktardı:
"Kdz. Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü olarak 02/08/07/2010 tarihleri arasında Konya'da oynanan 'Türkiye Kulüplerarası Satranç Şampiyonası' finalindeydik. Toplam 47 takımın katıldığı şampiyona da İsviçre Sistemi'yle 9 tur yapıldı. Kaliteli bir turnuva oldu. Biz de bu yıl takımın yarısını değiştirerek gittik ve 1.ci Lig e çıkmayı hedefledik. Hedefimiz 14 puandı, bu puan 1.ci Lig e çıkmaya yetiyordu. Takımımız 5 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı. Böylelikle 10 takım puanı ve 39 maç puanı olarak 18. olduk. İki sporcumuzda bronz madalyayı averajla kaçırdı. Yinede sporcularımızın çoğu % 50'nin üzerinde başarı elde etti.
 Konya'da oynayan sporcularımız ve aldıkları puanlar şunlardır; 1. Masada: Barış Öztürkler 4,5 puan, 2. masada: Tuncay Atamer 3,5 puan, 3. masada: Köksal Karakuş 4,5 puan, 4. masada: Kaptanımız Bertan Kunaç 6 puan, 5. masada: Alaplı'dan Emine Topal 4,5 puan, 6. masada: Mehmet Eren Ermiş 7,5 puan, 7. masada: Evrim Yanık 2,5 puan, 8. masada: İrem Kasapoğlu 6 puan,
Turnuvada İrem Kasapoğlu'nun ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Beyazlarda oynadığı ilk üç maçını verdi. Sonraki altı maçı üst üste siyahta oynayarak 6'da 6 yaptı. Siyahlarda mükemmel oynuyor."    
ERDEMİR’İN
YENDİĞİ TAKIMLAR
1.K.maraş'tan Kahramankent Satranç'ı: 5-3
2.Muğla'dan Fethiye Gençlik Satranç'ı: 7-1
3.Ordu'dan Azdur Satranç Kulübü'nü:  6,5-1,5
4.G.antep'ten Sader Satranç'ı :              6,5-1,5
5.Aydın'dan Aydın Belediye Satranç'ı :5,5-2,5
İskender Hatip, açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı: "Takımın uyumu güzeldi. Bu ekibi koruyabilir ve biraz daha sıkı çalışmayla hedeflediğimiz 1. Lig e çıkabiliriz. Takımda oynayan bütün sporcularımızı kutluyor, bize her zaman destek olan ailelerine  ve basını-mıza çok teşekkür ediyorum."