Alaplı Öğretmen Lisesi salonunda başlayan turnuvaya 180 sporcu katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimen, Alaplı kaymakamlığı tarafından düzenlenen 1.Ulusal Egemenlik Ödüllü Satranç Turnuvasına katılan tüm sporculara başarılar diledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, Her yıl ülkemizde 23 Nisan şenliklerle kutlandığını bizde kaymakamlık olarak çocuklarımıza böyle bir şenlik hazırlamak istediklerini söyledi. Bundan sonraki her yıl turnuvanın yapılacağını anlatan Malğaç, Bağımsızlığımızın, istikbalimizin sembolü TBMM açılışının 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu tarih bu anlamlı gün Atatürk tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak verilerek her sene ülkemizde büyük şenliklerle kutlanıyor. Bizde siz çocuklarımıza böyle bir turnuva hazırlayarak çocuklarımızın sporcu kimlikleriyle bir birleriyle tanışmalarını istedik. Herkese turnuvada üstün başarılar diliyorum.
Konuşmaların ardından, turnuvanın açılış hamlesini Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, yaptı.