Zonguldak Kamp Eğitim Merkezi Lokali bu günlerde heyecanlı satranç turnuvalarına kapılarını açmış durumda.
İl Okul sporları Komitesi ile Satranç İl Temsilciliği'nin düzenlediği ve iki gün sürmüş olan Zonguldak Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Kategorisi yarışmaları geçtiğimiz gün sonuçlandı.
Bu gün de Gençler Kategorisi yarışmaları aynı yerde başlayacak, yarışmalar yarın da devam edecek.
Turnuva sonrası birinci olan yarışmacılar da Türkiye Şampiyonası'na katılacaklar.
Turnuva hakemlerinden Nurullah Özkan da, Zonguldaklı yarışmacılardan umutlu olduklarını ve Türkiye şampiyonasında kendilerinden iyi dereceler beklediklerini söyledi.
Özkan, satrancın gittikçe yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti de belirterek, Okullarda satranç öğretiminin yaygınlaştırılması gerekir şeklindeki düşüncelerini de sözlerine ekledi.
Satranç Küçükler İl Birinciliği'nde dereceye giren öğrenciler şöyle;
1.Murat Bayraktar (Karaelmas İlköğretim Okulu-5,5 puan), 2.Ahmet Emin İpek (Çaycuma Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu-5 puan), 3.Mustafa Bayraktar (Ereğli Armutçuk İlköğretim Okulu-5 puan), 4.Ümit Bayraktar (Karaelmas İlköğretim Okulu-4,5 puan).
Satranç Yıldızlar İl Birinciliği'nde dereceye giren öğrenciler ise şöyle;
1.Özgün Salur (Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim Okulu-6 puan), 2.Murat Yanık (Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu-5 puan), 3.Metin Mert Dedemen (Devrek Fatih İlköğretim Okulu-4,5 puan), 4.Deniz Ekin Özyurt (Çaycuma Özel İlköğretim Okulu-4,5 puan)